„АПРА“ ООД беше една от любимите пиар агенции при управлението

...
„АПРА“ ООД беше една от любимите пиар агенции при управлението
Коментари Харесай

Фирма без конкуренция ще прави онлайн рекламата на България

„ АПРА “ ООД беше една от обичаните пиар организации при ръководството на ГЕРБ

Само пиар организацията „ АПРА “ ООД е подала оферта за присъединяване в публичната поръчка за избор на реализатор за осъществяване на информационни акции на Министерство на туризма в онлайн среда. Това излиза наяве от инспекция на в регистъра на търговете.

Поръчката е на стойност 200 000 лева без Данък добавена стойност и беше оповестена от някогашния министър на туризма Христо Проданов (БСП) на 22 юни 2022 година с краен период за подаване на предложения – 18 юли. Договорът би трябвало да бъде подписан от служебния министър Илин Димитров („ Продължаваме промяната “).

„ При подадена една оферта действително няма съревнование. Възложителят в лицето на министъра на туризма би трябвало да реши дали да приключи процедурата поради неналичието на конкуренция и да разгласи нова такава “, разясниха пред TravelNews адвокати. Министърът на туризма Илин Димитров съобщи, че ще запознае с процедурата и тогава ще вземе окончателното решение.

„ АПРА “ ООД е благосъстоятелност на Томислав Цолов и е част от групата APRA Porter Novelli. Това беше една от обичаните пиар организации при ръководството на ГЕРБ. Компанията изпълняваше поръчки за реклама на България при дългогодишния министър на туризма от партията Николина Ангелкова и в редица други министерства. Тя обслужваше още Българския състезателен тотализатор, в който по времето на ГЕРБ въздействие имаше предприемачът и народен представител от Движение за права и свободи Делян Пеевски, глобен от Съединени американски щати за корупция по закона “Магнитски”.

Сегашната социална поръчка на Министерството на туризма е за обезпечаването на действия по медийно обслужване, свързани с обмисляне, подготовка, организация, осъществяване и отчитане на планирано избрани (към момента на разкриване на процедурата) информационни акции, посредством потребление на следните канали: интернет уеб сайтове, електронни осведомителни организации, портали за видео шерване, обществени мрежи и други „ АПРА “ ООД би трябвало да организира акцията на територията на България, т.е. предопределена е за вътрешния пазар. Тя би трябвало да обезпечи пиар изявления, издание на рекламни банери, позициониране на видео клипове в YouTube, акции в обществените мрежи Фейсбук, Instagram, LinkedIn и други, онлайн канали, репортажи, изявленията, живи излъчвания на тематика „ туризъм “, основаване на рубрики за отразяване на самодейностите на Министерството на туризма и други Дейностите би трябвало да се извършат до 30 ноември 2022 година

От „ АПРА “ ООД са дали обща ценова оферта от 9 840 лева без Данък добавена стойност за 1 бр. създаване и издание на авторска публикация/статия със снимков материал с уредени авторски права (1990 лева.); 1 бр. обява за медийно отразяване на прессъобщение, подадено от Министерство на туризма на заглавна страница (500 лева.); 1 бр. обява за медийно отразяване на прессъобщение, подадено от Министерство на туризма на вътрешна страница (400 лева.); 1 бр. изявление (1500 лева.); 1 брой пост в обществените мрежи на онлайн медиите (250 лева.); 1 бр. обява в онлайн платформа за шерване на видео наличие (200 лева.) и за банер/pre-roll акция за интервал от най-малко 120 дни (5000 лева.).
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР