Apptronik представи хуманоидния робот Apollo, чиято разработка бе обявена още

...
Apptronik представи хуманоидния робот Apollo, чиято разработка бе обявена още
Коментари Харесай

Apptronik представи робот андроид с човешки размери предназначен за физически труд

Apptronik показа хуманоидния робот Apollo, чиято разработка бе оповестена още през януари. Андроидът с човешки размери е предопределен за тежък физически труд и работи в продължение на четири часа с едно зареждане на батерията. Първоначално той ще се употребява в логистиката и производството, само че Apptronik дава обещание безкрайни приложения в дълготраен проект. Търговското разпространяване е планувано за 2024 година

Компанията показа робот с човешки размери – висок 1,7 м, тежащ 73 кг и с оптимален потребен товар от 25 кг. Apollo може да работи в продължение на четири часа със сменяема батерия. Компанията към този момент разполага с два такива робота и построява още четири.

Въпреки че Apptronik се концентрира върху създаването на решения за логистиката и производството, роботът Apollo е повсеместен асистент. Партньорските разработчици ще могат да разширят функционалността на Apollo, прилагайки го и в строителството, нефтената и газовата индустрия, производството на електроника, търговията на дребно, доставката по домовете, грижите за възрастни хора и други приложения.

Почти всички хуманоидни роботи, които се появяват на пазара, са предопределени за работа със общоприети контейнери – кутии и каси. И това не е инцидентно: малко хора желаят да правят рутинната и физически сложна работа. При изискване че цената не е прекомерно висока, роботи като Apollo могат да бъдат извънредно търсени на пазара.

Според разработчиците в дълготраен проект един хуманоиден робот би трябвало да коства под 50 000 $. Андроидите би трябвало да са сравними с цената на колите, само че евентуално ще са по-евтини, тъй като за производството им са нужни по-малко първични материали.

Това на пръв взор това неособено доста събитие може да има огромни последствия. Има пластове от популацията, които не желаят да учат и да работят, и постоянно се изхранват с първичен труд. Този робот ще постави завършек на този тип работа.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР