Apple заяви, че ще спре услугите FaceTime и iMessage в

...
Apple заяви, че ще спре услугите FaceTime и iMessage в
Коментари Харесай

Apple заплашва да спре FaceTime и iMessage в Обединеното кралство заради промени в закона

Apple съобщи, че ще спре услугите FaceTime и iMessage в Обединеното кралство, в случай че се осъществят проектите за изменение на законодателството за наблюдаване, което ще изисква от софтуерните компании да създадат обилни промени в сигурността и поверителността, оповестява BBC.

Правителството на Обединеното кралство възнамерява да актуализира Закона за пълномощията за осъществяване на следствия (IPA), който влезе в действие през 2016 година. Той разрешава на английското министерство на вътрешните работи да изисква от софтуерните компании да деактивират функционалности за сигурност като криптиране от край до край без да уведомяват потребителите. IPA също по този начин дава опция за запазване на записи от сърфиране в интернет и позволява всеобщото събиране на персонални данни в Обединеното кралство.

Понастоящем този развой включва самостоятелен контрол посредством преразглеждане и софтуерните компании могат да апелират, преди да се наложи да се съобразят с него. Съгласно препоръчаната актуализация на IPP, деактивирането на функционалностите за сигурност без информиране на обществеността ще би трябвало да бъде неотложно.

Правителството на Обединеното кралство стартира 8-седмичен развой на съвещания по отношение на препоръчаните промени в закона, отворен за професионални организации, групи по ползи, университетски среди и необятната общност. Apple показа документ от 9 страници, в който осъжда доста от измененията.

Компанията се опълчва на условието за информиране на Министерството на вътрешните работи за всички промени в характерностите за сигурност на продуктите, преди те да бъдат пуснати на пазара, на условието фирмите, които не са основани във Англия да се преценяват с измененията, които биха засегнали техните артикули в международен мащаб, както и на нуждата да се подхващат незабавни дейности, в случай че от Министерството на вътрешните работи бъде получено искане за деактивиране или блокиране на дадена функционалност, без преразглеждане или процедура по обжалване.

Apple също по този начин акцентира, че някои от желаните промени на функционалностите ще изискват актуализация на софтуера, тъй че не могат да бъдат приложени без обществено познание. Предложенията „ съставляват сериозна и директна опасност за сигурността на данните и неприкосновеността на информацията “, която би засегнала хора отвън Обединеното кралство, твърди Apple.

Компанията добави, че няма да прави промени във функционалностите за сигурност особено поради една страна, които биха отслабили сигурността за всички консуматори, като допусна, че услуги като FaceTime и iMessage просто ще бъдат спрени в Обединеното кралство, в случай че промените в закона бъдат признати.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР