Apple започна сглобяването на базовия модел на серията iPhone 15

...
Apple започна сглобяването на базовия модел на серията iPhone 15
Коментари Харесай

Това не се очакваше: Apple сглобява базовата версия на новите iPhone 15 в Бразилия

Apple стартира сглобяването на базовия модел на серията iPhone 15 в завода на Foxconn в Сао Пауло, Бразилия. Останалите най-нови модели смарт телефони на Apple не престават да се доставят в Бразилия от другите страни.

За началото на сглобяването на iPhone 15 заяви бразилският портал MacMagazine. Apple към момента не е удостоверила тази информация в своя уеб уебсайт. Въпреки това онлайн магазинът на компанията в Бразилия дава опция на клиентите да ревизират кой модел купуват.

Това е указано в URL адресите на страницата за поръчка на iPhone 15. Купувачите могат да видят продуктов номер, завършващ на " BR/A ", който се употребява за идентифициране на продуктите, съединени в Бразилия. Повечето артикули са обозначени с " BE/A " или " BZ/A ", което демонстрира, че продуктите са импортирани за продажба в Бразилия.

Както и при предходните итерации на iPhone, Apple реши да създава в латиноамериканската страна точно базовия модел. Продаваните в Бразилия iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro и iPhone 15 Pro Max са импортирани от други страни.

Страната усили налозите върху вносните артикули, по тази причина някои компании вложиха в сглобяване на продуктите си в Бразилия. Това обезпечава по-ниска данъчна тежест при продажбите на устройствата. При излизането си на пазара iPhone 15 със 128 GB струваше към $1460 $ в Бразилия. Но в този момент същият модел може да се откри за $1008 $ в някои магазини.

През миналите години Apple се стремеше да диверсифицира производството на iPhone и други свои артикули отвън Китай. Наличието на уреди за сглобяване в други райони може да помогне на компанията да избегне проблемите с доставките на локалните пазари и да понижи зависимостта си от КНР.

Освен в Бразилия, Apple сътвори произвеждане на мобилни устройства и в Индия и Виетнам.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР