Apple започна да тества страничен софтуер от магазина App Store

...
Apple започна да тества страничен софтуер от магазина App Store
Коментари Харесай

Apple се готви да пусне 15-инчов MacBook Air

Apple стартира да тества непряк програмен продукт от магазина App Store на нови компютри, с цел да ревизира съвместимостта – това е общоприета процедура в очакване на стартирането на нови устройства. Това заяви Bloomberg, базирайки се на източници в средите на разработчиците.

Производителят чака, че новите компютри ще привлекат купувачи, което е подходящо поради най-силния спад в продажбите на Mac след дотком срутва през 2000 година – по-рано стана известно, че доставките на артикули от страна на компанията през първото тримесечие са се сринали с повече от 40%. Apple се озова в състояние на закъснение в промишленост, преживявайки рецесията. Компанията към този момент разгласи, че резултатите от първото тримесечие ще бъдат слаби, само че детайлности ще има едвам на 4 май.

На този декор, обновлението на линията Mac ще бъде дълго чакано събитие. Един от моделите дава обещание да бъде ноутбук с процесор, който към този момент се употребява в някои сегашни модели от линията, само че с по-голям екран и с по-висока разграничителна дарба, настояват източниците на Bloomberg. Вероятно става дума за 15-инчовия MacBook Air, който ще бъде показан тази година. Той ще работи с M2 чип и 8-ядрен централен процесор (по 4 производителни и ефикасни ядра) и 10-ядрена графика. Той ще получи още и 8 GB RAM. Разделителната дарба на екрана на тестовия компютър с кодово име Mac 15.3 е същата като на 14-инчовия MacBook Pro.

В допълнение към по-големия MacBook Air, компанията ще пусне и 13-инчов преносим компютър в същата гама, 24-инчов iMac all-in-one и 13-инчов MacBook Pro. Apple също приготвя и първия Mac Pro, основан на процесорите лична разработка, само че планът се забавя – производителят реши да поправя спецификациите.

През първата половина на 2024 година ще бъдат пуснати 14- и 16-инчовите версии на MacBook Pro, въз основата на M3 процесор, създаден от TSMC благодарение на нова 3 nm технология. Този чип ще внесе радикални промени в компютрите на Apple, като се стартира с повишение на продуктивността и понижаване на потреблението на електрическа енергия.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР