Apple загуби позицията си на най-ценната компания в света на

...
Apple загуби позицията си на най-ценната компания в света на
Коментари Харесай

Apple загуби позицията си на най-ценнa компания в света

Apple загуби позицията си на най-ценната компания в света на фона на сериозната ликвидация на акции на софтуерните компании. В последно време вложителите продават акции в софтуерни компании и се насочват към " по-малко рискови активи ", написа BBC.

Акциите на Apple са паднали с над 5% в Ню Йорк в сряда, а търговията е завършила с пазарна оценка от 2,37 трилиона $. Това значи, че Apple губи позицията си на най-ценната компания в света.

Държавно дружество на Саудитска Арабия за произвеждане на петрол и природен газ Saudi Aramco си върна първото място като най-ценна компания в света и измести iPhone за първи път от две години. Пазарната оценка на компанията е 2,42 трилиона $.

Това е първият път, когато Aramco заема челното място от 2020 година насам. Акциите на производителите на сила се покачиха тази година, откакто цената на суровия нефт и природния газ също се покачиха.
 След 20 години: Apple стопира производството на емблематичния iPod
След 20 години: Apple стопира производството на емблематичния iPod

MP3 плейърът влезе в продажба през ноември 2001 година

Междувременно акциите на Apple падат с близо 20% от началото на годината след ликвидация на софтуерни акции.

Технологичният показател Nasdaq се намали 3,2% в сряда в Ню Йорк, откакто формалните данни демонстрираха, че инфлацията в Съединени американски щати остава покрай над 40-годишен връх.

Ръстът на цените е най-голямата опасност за възобновяване на международната стопанска система. Централните банки по света стартират да повишват лихвените проценти, което провокира пренасяне на по-рисковите вложения, заради опасенията, че по-високата цена на заемите ще забави икономическия напредък.
 Apple нае деец на Ford, който е работил 31 години в компанията
Apple нае деец на Ford, който е работил 31 години в компанията

Привличането на Уйкашевич допуска, че Apple продължава да се стреми към разработка самостоятелна кола

Преместването в по-сигурни активи, намали и цената на биткойн, която е 28 000 $. Най-голямата и най-известна криптовалута в света към този момент е изгубила към 60% от цената си, откакто доближи рекордно равнище през ноември предходната година.

Ethereum падна с повече от 10%.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР