Apple Watch се превърна в нещо повече от носима джаджа,

...
Apple Watch се превърна в нещо повече от носима джаджа,
Коментари Харесай

Функцията за безопасност на Apple Watch спасява живота на още една жена

Apple Watch се трансформира в освен това от носима джаджа, която демонстрира какъв брой е часът и следи фитнес задачите ви. С новаторските си функционалности смартчасовникът се трансформира и в животоспасяващо устройство. При неотдавнашен случай функционалността Fall Detection (разпознаване на падане) на Apple Watch избави живота на една жена, която страда от тежък сърдечен проблем.

Apple Watch засече рухването и неотложно набра 911

Жената, която била в командировка, почнала да изпитва болки в гърдите и се обърнала към сътрудник в хотела. Преди обаче нейният другар да успее да дойде, дамата пада на земята. За благополучие нейният Apple Watch неотложно засиче рухването и автоматизирано се обажда на 911, изпращайки кола за спешна помощ до нейното местонахождение.

При идването си в болничното заведение дамата е диагностицирана с раздрана аорта и е откарана по неотложност в хирургия. По-късно тя признава, че Apple Watch е избавил живота ѝ, заявявайки, че бързото време за реакция на устройството е помогнало за увеличение на възможностите ѝ за оцеляване.

Този случай е единствено един от многочислените образци за животоспасяващите качества на Apple Watch. От разкриване на недиагностицирани сърдечни болести до намиране на съсиреци в белите дробове, Apple Watch се трансформира в приближен медицински сателит за доста от своите консуматори.

Неговата функционалност за различаване на рухване има способността да открива евентуално рискови рухвания и да предизвестява службите за незабавна помощ. Освен това, скорошни приключвания разкриха, че часовникът интегрира благоприятни условия за следене на психологичното здраве.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР