Apple Watch, iPad и MacBook като цяло не страдат от

...
Apple Watch, iPad и MacBook като цяло не страдат от
Коментари Харесай

Експерти откриха причината, поради която зарядът на новите iPhone е толкова нисък?

Apple Watch, iPad и MacBook като цяло не страдат от проблеми с дълготрайността на батерията. Най-новите модели смарт телефони на Apple разочароваха своите консуматори със слаба батерия. Експерти описаха за какво най-новите iPhone не държат дейно заряда.

Информаторът @RGcloudS, който преди този момент изнесе точни данни, твърди, че Apple употребява по-евтини акумулатори в смарт телефоните от серията iPhone 14 и iPhone 15.

Според вътрешна информация, батериите, употребявани в смарт телефоните от серията iPhone 14 и iPhone 15, са с по-ниско качество от тези в iPhone 13. Животът на новите акумулатори е приблизително 600 цикъла. Батериите в множеството модерни флагмански телефони са с 800 цикъла или даже доста повече. Лошото качество  е главната причина за относително късия живот на акумулатора.

Информаторът съпоставя iPhone 14 и iPhone 15 с флагманите на холдинга BBK, чиито подразделения са Oppo, vivo, както и техните дъщерни компании в лицето на OnePlus, Realme и iQOO. Смартфоните от серията Find X, Vivo X и Realme GT имат акумулатори с 1600 цикъла с помощта на повече „ усъвършенствани самовъзстановяващи се детайли “. Препоръчителната скорост на зареждане тук е от 100 до 240 W; за съпоставяне, iPhone 15 Pro има единствено 27 W.

Тъй като смарт телефоните на Apple са с нискокачествени акумулатори, за тях се употребява постепенно зареждане. Експертите означават, че вместо преимущества, притежателите на iPhone 14 и iPhone 15 имат двоен минус: ниска скорост на зареждане и дребен брой цикли.

Ще напомним, че през август тази година притежателите на Apple iPhone 14 Pro започнаха всеобщо да се оплакват от загуба на потенциал на батерията. Според разнообразни известия, животът на батерията понижава до 90% или по-малко за една година. Една батерия се смята за дефектна от Apple, в случай че тя е деградирала до 80% за една година. След това би трябвало да се смени. Но скоростта за понижаване на живота на батерията изглеждаше прекомерно бърза спрямо предходните генерации.

Интересно е, че съгласно източника купувачите на други устройства не се оплакват от работата на батериите. Apple Watch, iPad и MacBook резервират до 80% от първичния си потенциал след 1000 цялостни цикъла на зареждане.

По-рано беше обявено, че на 12 септември корпорацията Apple е показала нови модели смарт телефони — iPhone 15. Основното изобретение, явно, беше европейският конектор за зареждане USB Type-C вместо Lightning. В Съединени американски щати цените на iPhone на практика не са се трансформирали и те са налични за продажба в страната от 15 септември. Цената на iPhone 15 Plus в Съединени американски щати варира от $799 до $899, а iPhone Pro и Pro Max костват малко повече – $999.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР