Apple води разговори с DuckDuckGo, с която обмисля да замени

...
Apple води разговори с DuckDuckGo, с която обмисля да замени
Коментари Харесай

Apple смята да премине към търсачката DuckDuckGo за сметка на Google в Safari

Apple води диалози с DuckDuckGo, с която обмисля да размени Гугъл на Alphabet като търсачка по дифолт за частния режим на браузъра Safari, съобщaва Bloomberg, базирайки се на хора, осведомени с въпроса.

Според отчета детайлностите за диалозите се чака да бъдат оповестени по-късно тази седмица, откакто в сряда арбитър Амит Мехта, наблюдаващ федерален антитръстов иск против Гугъл, постанови, че ще разсекрети показанията на основния изпълнителен шеф на DuckDuckGo Габриел Вайнберг и изпълнителния шеф на Apple Джон Джанандреа.

Apple, DuckDuckGo и Гугъл не са дали отговор незабавно на настояването на Ройтерс за коментар.

Миналия месец Министерството на правораздаването на Съединени американски щати в границите на знаков правосъден развой в Съединени американски щати съобщи, че Гугъл, която държи към 90% от пазара на търсене, нелегално заплаща по 10 милиарда $ годишно на производители на смарт телефони като Apple и телекомуникационни оператори като AT&T и други, с цел да бъде търсачка по дифолт в техните устройства, с цел да остане на върха.

Главният изпълнителен шеф на Microsoft Сатя Надела даде показания в понеделник, като съобщи, че софтуерните колоси се конкурират за големи масиви от наличие, нужни за образованието на модели с изкуствен интелект и се оплака, че Гугъл блокира наличието със скъпи и извънредни покупко-продажби с издатели.

Той добави, че Microsoft се е пробвала да направи своята търсачка Bing общоприета за смарт телефоните на Apple, само че е получила отвод.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР