Apple води преговори да произвежда устройствата си Apple Watch, MacBook

...
Apple води преговори да произвежда устройствата си Apple Watch, MacBook
Коментари Харесай

Apple премества производството на MacBook и Apple Watch във Виетнам?

Apple води договаряния да създава устройствата си Apple Watch, MacBook и HomePod във Виетнам за първи път в историята, оповестява Nikkei Asia. Това демонстрира още веднъж по какъв начин компанията се пробва да разрасне своето произвеждане отвън Китай, борейки се с нарушената верига на доставки, в резултат на локдауните и повишеното напрежение в комерсиалните връзки сред Съединени американски щати и Китай.

Според информацията, Apple е поискала от доставчиците да основат тестова индустриална линия за MacBook и те към този момент са почнали да тестват производството на Apple Watch. Съобщава се още, че Apple към момента договаря за построяването на високоговорители HomePod в страната.

Компанията към този момент създава част от своите AirPods във Виетнам и съгласно някои изказвания, представени в американски медии, е почнала да реалокира своето произвеждане за iPad в страната още през юни.
 Meta, LinkedIn, Apple и доста други софтуерни компании започнаха да редуцират личен състав, защо се готви секторът
Технологични компании започнаха да редуцират личен състав, ето защо се готви секторът

Повече от 37 000 позиции са били отстранени в 467 компании в международен мащаб единствено през второто тримесечие на годината

Продажбите на Mac не дават отговор на консенсусните упования през третото фискално тримесечие на Apple и спаднаха с над 10% на годишна база. В същото време приходите от iPad на Apple надминаха упованията, само че понижиха с 2% на годишна база.

Apple освободи доста от чиновниците си за асортимент на личен състав през миналата седмица, което демонстрира, че софтуерният колос е обиден от световната рецесия.

Наскоро стана ясно и че компанията забавя наемането на чиновници след години на набиране на личен състав, присъединявайки се към доста софтуерни колоси в " натискането на спирачките ". И въпреки всичко проектът за редуциране на служащи е необикновен за американската компания, в кояно работят над 150 000 души.

През последните месеци Meta Platforms, Tesla, Microsoft, Amazon и Oracle редуцираха много служащи.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР