Apple внедри нова функция в iOS 18, която ще помогне

...
Apple внедри нова функция в iOS 18, която ще помогне
Коментари Харесай

Най-после: в Apple iOS 18 се появи функция за възстановяване на изгубените или повредените снимки

Apple внедри нова функционалност в iOS 18, която ще помогне на потребителите да възстановят своите изгубени или развалени фотоси и видеоклипове. Новият албум „ Recovered “ (Възстановени) в приложението Photos (Снимки) автоматизирано ще открива и демонстрира недостъпните преди този момент мултимедийни файлове, които към момента се съхраняват на устройството, като дава на потребителите втори късмет да ги запазят.

Иновативната функционалност е налична освен в iOS 18, само че и в iPadOS 18 и macOS Sequoia. Според Apple новата технология може да разпознава и локализира изгубените или развалени преди този момент мултимедийни файлове, като ги демонстрира в новия албум Recovered в приложението Photos. Този албум ще съществува редом с към този момент познатия на потребителите албум „ Наскоро изтрити “. Отбелязва се, че при актуализация до iOS 18, iPadOS 18 и macOS Sequoia устройството автоматизирано ще сканира за възстановими фотоси и видеоклипове.

Съществуват няколко аргументи, заради които фотосите или видеоклиповете могат да бъдат изгубени или развалени. Така да вземем за пример, това може да се случи заради проблеми с повреждането въз основата данни или когато направената фотография не е непокътната вярно в библиотеката. Освен това приложенията на трети страни, които имат позволение да ръководят библиотеката Photos, също могат да основат проблеми.

За да намерят този албум, потребителите би трябвало да следват стъпките по-долу:

Отворете приложението Photos Превъртете надолу и намерете раздела Utilities Докоснете Recovered и удостоверете достоверността си с Face ID или Touch ID Изберете фотографията или видеоклипа и решете дали да изберете „ Изтриване вечно “ или „ Възстановяване в библиотеката “

Важно е да се означи, че новият албум ще бъде забележим единствено в случай че устройството фактически е изгубило или развалило мултимедийни файлове. В противоположен случай тази алтернатива няма да бъде показана.

Появата на тази потребна функционалност в iOS 18 идва след неотдавнашния случай с неточност, обвързвана с повреждането въз основата данни в iOS 17.5, която докара до повторното появяване на изтрити фотоси. Тогава Apple акцентира, че казусът е бил инцидентен и е засегнал дребен брой консуматори. Добавянето на новата функционалност дава по-голям надзор върху процеса на заличаване на фотосите и видеоклиповете, както и опция за възобновяване на медийните файлове, които са били считани за изгубени.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР