Apple вложи много в новия си флагман - iPhone X.

...
Apple вложи много в новия си флагман - iPhone X.
Коментари Харесай

Идва ли краят на най-скъпия iPhone през 2018 г.?

Apple вложи доста в новия си флагман - iPhone X. Юбилейният смарт телефон е най-скъпият модел на компанията, още при представянето му бе разгласен за специфичен и несъмнено засенчи другите два нови модела - iPhone 8 и iPhone 8 Plus. Apple както нормално заложи на огромна рекламна акция за промотирането на новия си флагман, чиято цена е сериозните 999 $.

4 месеца след представянето си и по средата на 3-тия месец след стартирането си на пазара смарт телефонът не оправдава огромните упования . Анализатори към този момент няколко пъти намалиха прогнозите за продажбите му , защото ползата на потребителите към iPhone X спада, а някои към този момент предсказаха и края му .

 iPhone 8 и iPhone X - Apple показа смарт телефоните на бъдещето
iPhone 8 и iPhone X - Apple показа смарт телефоните на бъдещето

Устройствата оправдаха огромните упования

Един от специалистите, следящи от близко Apple, понижи с 23% първичната си прогноза за продажбите на устройството . Според Куо Минг-чи от брокерската компания KGI Securities компанията от Купертино ще осъществя общо 62 млн. бройки от най-скъпия си смарт телефон, вместо предстоящите 80 млн.

KGI планува, че Apple ще продаде към 18 млн. устройства iPhone X в настоящото тримесечие и към 13 млн. през идващото, доста по-малко от плануваните 20-30 млн. (на тримесечие) от останалите анализатори.

 Ето какъв брой ще коства iPhone X в България
Ето какъв брой ще коства iPhone X в България

Предварителните поръчки започнаха

Брокерската компания чака Apple да приключи производството на iPhone X в месеците през 2018 година , най-вероятно откакто разгласи новите си модели през второто полугодие. Бъдещето на юбилейния модел зависи точно от двата нови смарт телефона с 6.1 и 6.5-инчови екрани, които се чакат през тази година.

Докато продажбите на iPhone X са по-слаби от упованията, съгласно KGI iPhone 7 и iPhone 6 не престават да се продават добре, както и телефоните от по-нисък клас на софтуерната компания.

Защо iPhone X не се продава?

 Снимка 312316
Източник:

Новият флагман на Apple е прекомерно безценен за потребителите на разрастващите се пазари , а цената му е няколко пъти по-висока от междинния месечен приход в страни като Индия, Русия, Мексико, Китай, Унгария, Полша и Чехия.

Продажбите на Apple в Китай - най-важният пазар отвън Съединени американски щати - се свиха с насищането на пазара. Потребителите очевидно избират по-евтини модели на iPhone , защото компанията от Купертино не съумя да заложи задоволително революционна технология в iPhone X, с цел да оправдае цената му от 999 $, съгласно консултантската компания Cowen & Co.

 iPhone X преди старта на продажбите: Колко ще коства смарт телефонът на Apple по света?
iPhone X преди старта на продажбите: Колко ще коства смарт телефонът на Apple по света?

И къде цената му ще е над 900% от междинния месечен приход на човек?

Рискът за бъдещето на юбилейния смарт телефон се ускорява от това, че ползата на сегашни притежатели на iPhone към нов модел е рекодно невисок, спадайки със 7% единствено в границите на тримесечие.

Китайски марки като Huawei, Oppo и Xiaomi също се конкурират с Apple с нови модели във високия клас, чиято цел да да привлекат платежоспобните купувачи.

 Apple пуска нов на ниска цена iPhone
Apple пуска нов на ниска цена iPhone

Той ще е с новата операционна система iOS 11

" Китайските консуматори на артикули от висок клас обожават устройствата с огромни екрани. Но впечатленият дизайн и фактът, че доста приложения към момента не са съвместими с устройството, накараха доста консуматори да мислят, че 5.8-инчовият екран на iPhone X наподобява по-малък от този на 5.5-инчов iPhone . Високата цена също потисна търсенето ", изяснява Куо.

За да е в действителност сполучлив новият флагман, продажбите му би трябвало да се запазят високи през по-голямата част от 2018 година Това значи да бъде притеглен всеки консуматор, искащ да си купи нов смарт телефон , а освен върлите почитатели на Apple, които по този начин или другояче го вършат, показват специалисти.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР