Apple възнамерява да закрие филиала на подразделението Data Operations Annotations,

...
Apple възнамерява да закрие филиала на подразделението Data Operations Annotations,
Коментари Харесай

Apple ще закрие ИИ-подразделението си в Сан Диего – то се занимаваше с обучението на Siri

Apple има намерение да закрие филиала на подразделението Data Operations Annotations, което е основано в Сан Диего и се занимава с разработки в региона на изкуствения разсъдък. Служителите са били помолени да се реалокират в Остин, където биха могли да се причислят към друго сходно поделение. Това написа Bloomberg, базирайки се на лични осведомени източници.

В известието се споделя, че Apple към този момент е уведомила чиновниците си за идните промени и им е дала период до края на февруари да решат дали да се реалокират в Остин. Тези, които не желаят да се реалокират в Тексас, ще бъдат уволнени на 26 април. Data Operations Annotations има офиси и в Китай, Индия, Ирландия и Испания, като активността ѝ е обвързвана главно с създаването на гласовия помощник Siri. Според източника, решението за затваряне на офиса в Сан Диего е взето от Кристин ДеФилипо, заместител на Джон Джанандреа, вицепрезидент на Apple за машинното образование и ИИ-стратегиите.

Data Operations Annotations в Сан Диего е фокусирано най-вече върху създаването на Siri, в това число слушане на потребителските поръчки и установяване какъв брой тъкмо гласовият помощник разпознава командите. Напоследък фокусът е върху Siri на иврит, британски, няколко диалекта на испански, португалски, арабски и френски. В допълнение, редица чиновници на подразделението помогнаха на Apple да премине към AI продуктите, основани на огромни езикови модели.

Неназован представител на Apple удостовери информацията за съкращаването на подразделението в Сан Диего. Той също по този начин добави, че това се прави, с цел да се консолидират екипите на Data Operations Annotations в Остин, където се намира по-голямата част от подразделението. Отбелязва се, че „ всички наети сега чиновници имат опция да продължат да работят в Apple в Остин “. Говорителят на Apple е отбелязал, че компанията остава „ надълбоко предана на Сан-Диего “, където тя „ доста е пораснала “, и че продължава да наема чиновници в Сан Диего като част от разширението на настоящите подразделения.

Отбелязва се, че за чиновниците от Сан Диего реорганизацията е станала ненадейно. Преди това те са работили в офис, който Apple е наела, само че неотдавна компанията е оповестила, че от януари ще се реалокира в нов кампус в същия регион. По-рано този месец чиновниците на подразделението получиха опаковъчни кутии, които да им оказват помощ по-лесно и бързо да се приготвят за преместването. Оказа се обаче, че ще би трябвало да отидат в Тексас и множеството чиновници не са били удовлетворени от това. Apple разреши на служащите си да аплайват за промяна на кариерата, само че доста от тях нямат инженерни степени, което ще затрудни приемането на нова позиция.

В последна сметка няколко десетки чиновници може да изоставен Apple. За хората, които се съгласят да се реалокират в Остин, компанията ще резервира позициите им и ще заплати $7000. Тези, които решат да изоставен Apple, ще получат обезщетение въз основа на техния трудов стаж в компанията, както и шест месеца здравно обезпечаване.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР