Apple улеснява потребителите в Европа, ако желаят сами да ремонтират

...
Коментари Харесай

Apple с важно решение за ремонта на iPhone и Mac в Европа


Apple улеснява потребителите в Европа, в случай че желаят сами да ремонтират устройствата си
(снимка: Apple)

Потребителите на Apple в няколко европейски страни – Белгия, Франция, Германия, Италия, Полша, Испания, Швеция и Обединеното кралство – ще могат публично да купуват истински елементи за независим ремонт на електронните си устройства. Освен това компанията ще им предложи и специфични принадлежности.

Apple разгласи старта на програмата Self Service Repair (самостоятелен ремонт) в Европа, която включва освен аварийни елементи и принадлежности, само че и указания за ремонт. Те ще бъдат налични в районните магазини Apple Self Service Repair Store, оповестяват от компанията. Желаещите ще могат да ремонтират възли на смарт телефони от сериите iPhone 12 и iPhone 13, както и преносими компютри Mac с чипсети на Apple.

Към момента е известно, че европейците ще получат достъп до повече от 200 съставни елементи и принадлежности, както и указания за ремонт. Програмата разрешава на консуматори, които по някаква причина не са могли или не са желали да извършат ремонт в формалния сервиз на Apple, да се опитат да го създадат сами, разполагайки със същия набор от съставни елементи и информация като оторизираните сервизи.

Всяка аварийна част минава серия от обширни проби за качество, сигурност и надеждност, акцентира Apple. Цената на съставените елементи няма да се разграничава за сервизите и елементарните купувачи. Например, цялостен комплект за промяна на екрана за iPhone 13 в Германия се предлага за 330 евро, а на батерията – 77 евро.
още по темата
Нещо повече, потребителите могат да изпращат дефектни съставни елементи на Apple за преработване или възобновяване – в доста случаи се дават спомагателни отстъпки за това. Например, в случай че поръчате нова батерия за iPhone 13 със обвързване за връщане на остарялата, отстъпката ще бъде 26 евро.

Инструментите за ремонт са създадени особено за смарт телефони на Apple и са предопределени за корекция на електроника в огромни размери на професионално равнище. Освен това Apple ще предлага ремонтни комплекти за $49 чартърен – тези, които не желаят да купуват еднократни принадлежности за ремонт, могат да ги наемат. Доставката за седмичен ремонт ще бъде безвъзмездна.

Apple акцентира, че за множеството консуматори на електроника на Apple ремонтът в сервиза ще бъде най-евтиният и безвреден. През последните три години компанията съвсем удвои броя на сервизите с достъп до истински елементи, принадлежности и подготвени чиновници – в този момент има повече от 4000 самостоятелни сервиза.

В допълнение, Apple разполага със международна мрежа от над 5000 оторизирани сервиза с общо над 100 000 чиновници. Според компанията, 8 от всеки 10 клиенти на Apple се намират в границите на 30 минути от оторизиран сервиз, когато става въпрос за Европейски Съюз.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР