Apple твърди, че моделите iPhone 16 са по-здрави от предшествениците

...
Apple твърди, че моделите iPhone 16 са по-здрави от предшествениците
Коментари Харесай

Защитното покритие Ceramic Shield в iPhone 16 донякъде помага, но все още ще са ви необходими протектор и калъф

Apple твърди, че моделите iPhone 16 са по-здрави от предшествениците си, с помощта на усъвършенстваното Ceramic Shield покритие, което пази смарт телефоните.

Дроп тестванията, извършени от застрахователната компания Allstate обаче демонстрират, че Ceramic Shield не прави iPhone 16 толкоз невредим.

Allstate употребява робот, с цел да симулира изпускане на iPhone 16 Pro Max от височина 1,8 метра. Въпреки усъвършенстваната отбрана, рухването докара до огромни вреди по устройството, както на екрана, по този начин и на задния панел.

Нещо повече, iPhone 16 Pro Max спря да се включва след рухването по екран.

„ Въпреки че iPhone 16 по принцип е предпазен против неприятности като навлизане на вода, той още веднъж не беше квалифициран за рухвания, като не работеше след едно-единствено изпускане. “

отбелязват от Allstate

Това е ненапълно разочароващо, като се има поради, че Apple е оборудвала iPhonе 16 и 16 Pro с последното потомство покритие Ceramic Shield, за което се твърди, че е с 50% по-здраво от миналогодишния материал и „ два пъти по-здраво от стъклото на всеки различен смарт телефон “.

Това значи, че явно към момента ще е нужен предпазен калъф (и протектор) за iPhоne 16. В този случай степента на щета ще зависи от това по какъв начин тъкмо ще падне устройството.

Интересно е, че дроп пробата на YouTube-канала AppleTrack сподели, че смарт телефоните получават доста по-малко повреди при рухване върху страничния борд. В този случай може да има дребни вдлъбнатини и драскотини по рамката, само че екранът нормално остава недокоснат. Въпреки това си коства да се означи, че iPhоne 16 Pro спря да се включва и получи дребна цепнатина в долната част на екрана след четвъртото си рухване върху страничния борд.

AppleTrack организира проби и с iPhone 16 Pro и iPhone 15 Pro и откри, че след всички проби новият модел е претърпял по-малко повреди по стъкления корпус. Така че наподобява, че като цяло Ceramic Shield в действителност пази смарт телефона (донякъде). От друга страна, тънките рамки на iPhone 16 Pro вършат екрана по-уязвим за щета, в случай че бъде изтърван върху страничния борд или ъгъл на корпуса.

Изводът от всичко това е, че би трябвало да инвестирате в първокласен протектор и калъф, който да защищава задното стъкло и титаниевата рамка, тъй като макар, че iPhone 16 ще се оправи с множеството изпускания, не може можете да знаете по кое време звездите ще се подредят тъкмо по този начин, че едно рухване да бъде пагубно.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР