Apple тихо търси място за нов кампус за 20 000

...
Apple тихо търси място за нов кампус за 20 000
Коментари Харесай

Apple строи нов кампус за 20 000 служители

Apple безшумно търси място за нов кампус за 20 000 чиновници в Северна Вирджиния, Съединени американски щати - и в региона към Вашингтон се надяват, че ще се трансфорат в Силициевата котловина на Източния бряг, написа The Washington Post.

Преди осем месеца интернет колосът Amazon.com избра три юрисдикции в региона, като част от търсенето си на място, на което да бъде изграждена новата централа на компанията.

Новият кампус на Apple ще бъде с размер над 370 хиляди кв. м. и в него ще работят 20 000 чиновници, споделят държавни чиновници и мениджъри от организации за недвижими парцели, осведомени с диалозите. Това е към половината от мястото, нужно на Amazon, и основава конкуренция сред двете компании за локация, на която могат да привлекат висококвалифицирани чиновници. Три от препоръчаните на Apple места са били препоръчани по-рано и на Amazon.

Гигантът от Купертино обаче ползва по-различна тактика от тази на Джеф Амазон - " няма да превърнем търсенето в конкурс за хубост ", сподели неотдавна Тим Кук.

Оценена на над 910 милиарда $, Apple е измежду най-печелившите компании в света. Производителят на iPhone завърши с построяването на своята централа на стойност 5 милиарда $ в Купертино, Калифорния предходната пролет. Там работят над 12 000 души - от общо 84 000 чиновници на Apple.

През януари компанията заяви, че възнамерява да влага 30 милиарда $ в нови уреди и да усили броя на чиновниците си с още 20 000 в Съединени американски щати през идващите пет години.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР