Apple ще оспори глобата от 1,8 млрд. евро, наложена от

...
Apple ще оспори глобата от 1,8 млрд. евро, наложена от
Коментари Харесай

Apple обжалва европейската глоба от 1,8 млрд. евро за ощетяване на Spotify

Apple ще оспори санкцията от 1,8 милиарда евро, наложена от органите на Европейския съюз за възпрепятстване на лоялната конкуренция от страна на други играчи за стрийминг на музика, в това число Spotify.

Производителят е подал иск в Съда на Европейския съюз в Люксембург с желанието да анулира решението на Европейската комисия, издадено през март, заяви Bloomberg, базирайки се на свои източници. Освен налагането на санкция, организацията подреди на Apple да

анулира възбраните за приложенията за стрийминг на музика да осведомят потребителите за по-изгодни благоприятни условия за заплащане отвън App Store.

Разследването беше стартирано преди пет години след тъжба на шведската компания Spotify, която съобщи, че е

била принудена да увеличи цената на месечните абонаменти, с цел да покрие разноските, свързани с комисионите на Apple в App Store.

Европейската комисия съобщи, че е подготвена да отбрани решенията си в съда. Apple отхвърли да разяснява повече, само че се базира на по-ранна обява, в която се споделя, че европейските регулатори не са съумели да дават достоверни доказателства за вреди на потребителите.

Европейският комисар по въпросите на конкуренцията Маргрете Вестагер стартира акция за ограничение на господстващото състояние на американските софтуерни колоси, като ги подлага на санкции и други държавни регулации. Наскоро Европейски Съюз одобри Закона за цифровите пазари (DMA), който принуди Apple да преразгледа механизмите на своите iOS, Safari и App Store.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР