Apple ще намали наполовина производствената си цел за iPhone X

...
Apple ще намали наполовина производствената си цел за iPhone X
Коментари Харесай

Apple реже наполовина производството на iPhone X

Apple ще понижи на половина индустриалната си цел за iPhone X през първото тримесечие на 2018 година Компанията е уведомила доставчиците си, че лимитира производството на смарт телефона до 20 млн. бройки, вместо в началото плануваните 40 млн. бройки, оповестява японската организация Nikkei.

Причината е ясна - забавящите се продажби на юбилейния модел на основни пазари като Европа, Съединени американски щати и Китай. Заради високата му цена (999 долара) и неналичието на новаторска технология, iPhone X не можа да впечатли задоволително потребителите, което се отрази и на продадените бройки.

Компанията се чака да поддържа обща индустриална цел от 30 млн. единици за модели с по-ниски цени като iPhone 8, 8 Plus и 7.

 Идва ли краят на iPhone X през 2018 година?
Идва ли краят на най-скъпия iPhone през 2018 година?

Юбилейният модел е прекомерно безценен и не се търси изключително

Производствените съкращения на юбилейния смарт телефон ще основат резултата на доминото върху производителите, които доставят високопроизводителните съставни елементи за него, като предстоящото комбинирано влияние ще бъде в размер на милиарди долари.

Това би могло да забави и промяната на производителите на екрани от LCD към OLED технология.

Високата цена на iPhone X се дължи значително на цената на OLED панелите, създадени от огромния съперник Samsung Electronics. Южнокорейският колос сега е единствената компания, която може да подсигурява постоянни доставки на екраните.

Смята се, че Apple е почнала да обмисля увеличение на каузи на модели на iPhone с течни кристали, като понижи производството на модели с OLED екрани, планувани за стартиране през тази година.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР