Apple ще инвестира 430 млрд. долара в откриването на общо

...
Apple ще инвестира 430 млрд. долара в откриването на общо
Коментари Харесай

Apple инвестира 430 млрд. долара в нови работни места в САЩ

Apple ще влага 430 милиарда $ в откриването на общо 22 хиляди работни позиции в Съединени американски щати в идващите пет години. Като част от тези старания, компанията ще налее десетки милиарди $ за 5G нововъведения в девет щата, съобщи Fox Business.

Според основния изпълнителен шеф Тим Кук по този метод ще се стигне до „ стопански изгоди за всеки щат “, само че и ще се поеме курс към „ към по-екологично и заслужено бъдеще “.

„ Създаваме работни места в авангардни области – от 5G, през силициево инженерство, до изкуствен интелект – влагаме в идващото потомство новаторски нови бизнеси “, сподели Кук.

1 милиарда от заделените средства ще са за откриването на първи интервенции на Apple по Източното крайбрежие, в Северна Каролина, което се чака да докара до основаване на към 3000 нови работни места.

Извън кампуса и изследователския център, които софтуерният колос възнамерява да построи в Северна Каролина, ще бъдат заделени и 100 млн. $ за поддръжка на локални учебни заведения и публични начинания. 110 млн. $ ще бъдат вложени в инфраструктурата на американския щат.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР