Apple ще актуализира своя iPhone 12 във Франция заради радиацията

...
Apple ще актуализира своя iPhone 12 във Франция след опасения
Коментари Харесай

Apple ще актуализира своя iPhone 12 във Франция след опасения за радиация, казва цифровият министър на страната.

Jean-Noel Barrot каза, че Apple ще достави софтуерна актуализация за потребителите в страната през следващите дни.

Продажби на iPhone 12 бяха спрени във Франция, след като регулатор откри твърде много електромагнитно излъчване. На Apple беше казано да коригира проблема.

Фирмата каза, че новата актуализация ще се прилага само за потребители във Франция, където според нея съществува специфичен протокол за тестване.

Американският технологичен гигант предположи, че радиационните констатации са резултат от този режим на тестване и че това „не е проблем за безопасността“.

Планираната актуализация повдига въпроси относно плановете на Apple за iPhone 12, който беше пуснат само преди три години, в други страни.

Г-н Баро каза, че регулаторът на радиочестотите (ANFR) ще тества новата актуализация, за да провери нейното съответствие, преди iPhone 12 да бъде разрешен обратно в продажба в страната.

The Световната здравна организация по-рано се опита да разсее страховете относно радиацията, излъчвана от мобилните телефони.

Тя казва, че на нейния уебсайт няма доказателства, които да заключат, че излагането на ниско ниво на електромагнитно полетата е вредно за хората.

В изявление, изпратено до информационната агенция AFP, Apple каза, че откритието на радиация във Франция е „свързано със специфичен протокол за тестване, използван от французите регулатори, а не проблем за безопасността“.

Той каза, че iPhone 12 отговаря на правилата за емисии в целия свят, но ще „издаде софтуерна актуализация за потребителите във Франция, за да се приспособи към протокола, използван от френските регулатори“.

По-рано ANFR каза на Apple, че ако не може да разреши проблема чрез софтуерна актуализация, ще трябва да изтегли всеки iPhone 12, продаден в страната.

Регулаторът установи, че специфичният коефициент на поглъщане (SAR) на iPhone 12 е над законово разрешеното във Франция.

Смартфонът iPhone 12 беше пуснат за първи път през септември 2020 г. и все още се продава по целия свят.

Франция спира продажбите на iPhone 12 заради нивата на радиацияЕвропейските регулатори проучват предупреждението на iPhone 12 за нивата на радиация5G, оценен като безопасен от учените, но е изправен пред по-строги правила за радиация< p class="ssrcss-1q0x1qg-Paragraph e1jhz7w10">Apple каза на BBC News по-рано тази седмица, че оспорва прегледа на ANFR.

Той каза, че е предоставил на регулатора с лабораторни резултати както от себе си, така и от трети страни, които според него показват, че устройството е в съответствие с всички приложими правила.

Но г-н Баро даде на Apple две седмици краен срок и каза, че вярва, че може да има „ефект на снежна топка“, тъй като Франция сподели констатациите си с други регулатори в Европейския съюз.

Регулатори от Белгия, Холандия и Германия заявиха в четвъртък, че сега също разглеждат проблема.

Германската мрежова агенция BNetzA каза пред BBC, че френското разследване може да доведе до мерки, които ще се прилагат за всички Държави-членки на Европейския съюз.

Обединеното кралство и САЩ не са обявили никакви действия след френската забрана.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР