Apple съобщи, че до 2025 г. ще започне да използва

...
Apple съобщи, че до 2025 г. ще започне да използва
Коментари Харесай

До 2025 г. всички батерии, проектирани от Apple, ще съдържат 100% рециклиран кобалт

Apple заяви, че до 2025 година ще стартира да употребява 100% сертифициран рециклиран кобалт за всички свои акумулатори. С това ще се приближи до задачата си – до 2030 година всеки артикул да бъде въглеродно безпристрастен. През 2022 година рециклираният кобалт е бил към една четвърт от целия кобалт, употребен в продуктите на Apple. 

Регистрирано е 13% нарастване по отношение на миналата година.

По сходен метод потреблението на 100% рециклирани редкоземни детайли се е нараснало от 45% през 2021 година до 73% през 2022 година Apple също по този начин се стреми да употребява 100% рециклирано златно покритие за всички печатни платки, проектирани от Apple, до 2025 година, 

Включително главната логическа платка и гъвкавите платки, като тези, които се свързват с камерата и бутоните.

Роботът за демонтиране на iPhone на Apple, Daisy, който е ситуиран в лабораторията за възобновяване на материали в Остин, оказва помощ за възобновяване на кобалт и други материали, открити в по-старите iPhone-и. Това включва да вземем за пример редкоземни детайли, употребявани в магнитите и златното покритие, намиращи се в печатните платки, проектирани от Apple. 

Изчислено е, че от 2019 година насам, от остарели акумулатори, демонтирани от Дейзи, са възобновени към 11 000 кг кобалт.

Той е върнат на вторичния пазар.

Apple разполага с различен робот на име Дейв, който понастоящем е ситуиран в Китай и чиято задача е да демонтира Taptic Engine-ите. Това е механизмът за тактилна противоположна връзка с потребителския интерфейс. Също оказва помощ за извличането на редкоземни детайли. 

Компанията стартира да доставя на своите сътрудници за преработване „ системи за разширена действителност (AR), основани на въздушни проектори “. Те прожектират указания непосредствено върху работната повърхнина и насочват служащите при разглобяването на MacBook и други устройства.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР