Apple разработва свои процесори за преносимите и настолните си компютри,

...
Apple разработва свои процесори за преносимите и настолните си компютри,
Коментари Харесай

Apple ще замени процесорите в Mac със собствени чипове?



Apple създава свои процесори за портативните и настолните си компютри, заяви Bloomberg, базирайки се на лични източници.

Съобщава се, че съответният план са назовава Kalamata, както и че създаването към момента се намира в ранна фаза. Това значи, че прекосяването към нови чипове няма да стане скоро. Ако въобще има сходен преход, то той може да се чака най рано през 2020 година

Прочетете още: AMD и Qualcomm ще партнират в основаването на постоянно свързани преносими компютри

Няколко са аргументите зад предприемането на сходна стъпка. Apple търси способи да се избави от зависимостта си от Intel, както и да уеднавки потребителското прекарване за потребителите на компютри и моблни устройства. Според източниците в Мрежата личните процесори ще разрешат на компанията да обезпечи работата на iOS приложение по macOS. Това ще даде на притежателите на компютри от Apple достъп до два милиарда софтуерни артикули.

Интересно е да се добави, че Гугъл към този момент направи нещо сходно, освен това без да основава свои процесори. От известно време на компютрите с Chrome OS могат да бъдат стартирани приложения за Android. Липсата на на унификация при хардуера обаче докара до това, че тази поддръжка бе добавена последователно в другите хромбуци. Явно в Apple желаят да избегнат сходни обстановки, което е допустимо единствено посредством потребление на чипове лична разработка.

Припомняме, че в компанията към този момент създава свои процесори, основани на архитектурата ARM. Те се употребяват в iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV и iPod Touch. Първият нейн процесор, Apple A4, се появи в истинския iPad през 2010 г.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР