Apple работи по промени в своята мобилна операционна система iOS,

...
Apple работи по промени в своята мобилна операционна система iOS,
Коментари Харесай

Заради ЕС: Скоро Apple ще загуби монопола си върху iOS приложенията

Apple работи по промени в своята мобилна операционна система iOS, които да разрешат инсталирането на приложения отвън поддържания от компанията магазин, оповестява Bloomberg, като се базира на свои източници. Промяната е в следствие от европейските регулации и ще даде доста по-голяма еластичност на потребителите.

В момента приложенията за вашия iPhone или iPad идват от App Store платформата на Apple, където се качват единствено утвърдени от компанията стратегии и игри. Обяснението на компанията - по този начин се лимитират рисковете за потребителите. Според критиците, обаче, по този начин Apple лимитира евентуални съперници и не дава да се употребяват цялостните благоприятни условия на хардуера.
 Apple направи Китай гръбнакът на iPhone и пренасяне другаде би лишило години
Apple направи Китай гръбнакът на iPhone и пренасяне другаде би лишило години

Зависимостта на софтуерния колос от Пекин става все по-голяма

Заради регулации като тези в Законодателния акт за цифровите пазари на Европейски Съюз, съгласно Bloomberg компанията в този момент възнамерява да промени коренно политиката си, като резултатите може да станат забележими през 2024 година или дори след година с iOS 17. Тъй като огромна част от тях биха блъснали по облагите на компанията, може да ги забележим единствено там, където са законово наложителни - да вземем за пример, в Европа.

Какво тъкмо ще се случи?

Според международната бизнес медия сега в Apple работят над механизъм, който да понижи рисковете за потребителите при инсталиране на външен програмен продукт. Един от разновидностите е приложенията въпреки всичко да минават през верификация - без значение дали ще са в App Store, или отвън него. Друга алтернатива е сходна на тази, която сега се ползва при Mac компютрите - можете да инсталирате всичко, само че процесът изисква да знаете какво вършиме.
 Apple уголемява криптирането в облака си, ФБР недоволства
Apple уголемява криптирането в облака си, ФБР недоволства

iCloud става още по-сигурен за огромна част от потребителската информация

Apple се чака да даде по-голям достъп на разработчиците до систематични функционалности като NFC и някои характерни режими на камерата, а също по този начин и да разреши доста по-функционални уеб браузъри. Работи се по разновидности за съгласуемост на iMessage с други платформи, само че съгласно източниците на Bloomberg има опасения, че сходен ход би навредил на сигурността на информацията.

Доста мъчително за Apple ще е разрешаването на системи за заплащане от трети страни. В момента за сходни транзакции компанията прибира комисионна.

Плановете на Apple към момента са надалеч от това да бъдат дефинитивно, само че едно все още е несъмнено - всяка стъпка към по-отворена екосистема е повече от добре пристигнала.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР