Apple пусна актуализация на iOS 17.1.1, която поправя няколко забележителни

...
Apple пусна актуализация на iOS 17.1.1, която поправя няколко забележителни
Коментари Харесай

Безжичното зареждане в BMW вече няма да прекъсва NFC в iPhone 15 благодарение на актуализация в iOS 17.1.1

Apple пусна актуализация на iOS 17.1.1, която поправя няколко забележителни неточности, станали известни неотдавна. В момента този ъпдейт е наличен за потребителите на съвместимите устройства.

Миналия месец потребителите на новия iPhone 15 започнаха да се оплакват, че потреблението на функционалността за безжично зареждане в колите на BMW нарушава функционалността на NFC-модула в техните смарт телефони. Многобройни известия демонстрират, че след потребление на безжично зареждане в колата, смарт телефонът минава в режим на възобновяване на данните и след рестартиране на устройството NFC чипът просто стопира да действа. Приложението Wallet демонстрира известие „ Неуспешно конфигуриране на Apple Pay “, което води до загуба на опцията за осъществяване на безконтактни заплащания и потребление на редица други функционалности, като да вземем за пример цифровия ключ за колата.

След тези известия BMW и Apple организираха следствие и откриха, че казусът визира iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro и iPhone 15 Pro Max в определени коли на BMW и Toyota Supra. В iOS 17.1.1 този проблем е позволен и след инсталиране на актуализацията потребителите могат да продължат да употребяват безжичното зареждане в колите си.

Друг проблем, който iOS 17.1.1 взема решение, наподобява по-малко важен и е обвързван с уиджета за времето. Става дума за неточност, заради която джаджата за времето при заключен екран от време на време съобщаваше, че вали сняг, макар че в действителност метеорологичните условия не отговаряха на това.

Припомняме, че неотдавна се появи нов чудноват проблем в iPhone, който се демонстрира единствено когато вали сняг.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР