Apple промени правилата за действие по програмата за разработчици, отваряйки

...
Apple промени правилата за действие по програмата за разработчици, отваряйки
Коментари Харесай

Бета-версията на ОС за разработчици на Apple вече може да се изтегли безплатно от всеки

Apple промени разпоредбите за деяние по програмата за разработчици, отваряйки достъп до бета-версиите на своите операционни системи за всички. По данни на източника, бета-версиите на Apple OS могат да бъдат изтеглени, без да се постанова да плащате $99 годишна такса за програмата за разработчици.

Това значи, че от през днешния ден всеки може да конфигурира гратис бета-версиите на Apple OS, в това число и iOS 17, без да чака стартирането на обществената бета-версия на платформата през юли. Източникът отбелязва, че в деня след анонса Apple „ инцидентно “ е направил бета-версията на iOS 17 обществена, предоставяйки опция за евакуиране на операционната система от тези, които не вземат участие в програмата за разработчици. Това може да е бил тенденциозен ход от страна на софтуерния колос, с цел да се приготви за по-сериозна смяна в своята стратегия за разработчици.

Имайте поради, че Apple тази година към този момент промени метода, по който популяризира бета-версиите на операционната система за разработчиците. По-рано производителят на iPhone улесни изтеглянето на бета-версиите на операционната система, само че условието за заплащане на такса от $99 на година остана. Сега потребителите, които не желаят да заплащат за опцията да взаимодействат с тестовите версии на операционната система, могат да я изтеглят гратис. Що се отнася до обществените бета-версии на Оценка за съвместимост, тяхната поява се чака през юли.

Имайте поради, че неопитните консуматори не би трябвало да конфигурират бета-версии на операционната система на своите устройства, защото има възможност да не работят вярно и да доведат до разнообразни типове повреди. Тези версии на софтуера са предопределени за разработчици, които разполагат с спомагателни устройства, с цел да тестват своите приложения. Важно е също да знаете, че някои бета-версии, в това число watchOS 10 и tvOS 17, няма да ви разрешават да се върнете към предходната постоянна версия.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР