Apple продължава тенденцията си да завишава цените на новите си

...
Apple продължава тенденцията си да завишава цените на новите си
Коментари Харесай

Apple налага тенденцията за скъпи смартфони

Apple продължава наклонността си да завишава цените на новите си модели телефони, като се планува идващия модел на компанията да изпревари предшественика си, който пък е сегашният най-скъп телефон в историята на американската компания. Очаква се тези им дейности да раздрусат международния пазар на мобилни устройства и да окажат въздействие върху бъдещите цени на всички флагмани на водещите международни марки.

При базова цена от 999 щатски $, iPhone X сложи връх за най-скъп iPhone в миналото, само че това очевидно не се отрази върху желанието на потребителите да се снабдят с устройството, като това го трансформира в телефона с най-вече продадени бройки за първото тримесечие на 2018г., с над 16 милиона броя по целия свят. Въпреки скептиците, които се съмняваха дали интереса на потребителите няма да намалее, iPhone X е най-продаваният артикул на Apple откогато беше пуснат в продажба на 3 ноември 2017г.

При това движение, няма да е учудващо в случай че Apple приложи същия бизнес модел за iPhone 2018? Очаква се най-малко един от трите iPhone модела за които от месеци интензивно се спекулира да бъде на същата цена като iPhone X.

Изглежда, че конкуренцията е взела дейностите на американците под внимание, защото новият флагман на Samsung – Galaxy Note 9 също е на цена от 999 щатски $, което е нарастване от 50 $ по отношение на миналогодишния Note 8.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР