Apple продаде повече от 19 милиона таблета в САЩ през

...
Коментари Харесай

Apple остава крал на пазара за таблети


Apple продаде повече от 19 милиона таблета в Съединени американски щати през предходната година
(снимка: CC0 Public Domain)

iPad на Apple продължава да бъде най-популярният таблет на планетата, което се удостоверява от последни данни на изследователската компания Canalys за пазара в Съединени американски щати.

Миналата година пазарът на таблети на водещия пазар в света се срина с не по-малко от 31 %, като всички снабдители продадоха общо 12,7 милиона броя през последното тримесечие на годината. Търсенето понижа доста, защото огромните покупки бяха през 2020 година по явни аргументи.
още по темата
Apple е най-големият състезател на пазара за таблети в Съединени американски щати – компанията съумя да продаде повече от 19 милиона бройки единствено за една година, което дава на ИТ колоса от Купертино сериозна преднина по отношение на съперниците с дял от 40,2%.

„ Apple резервира превъзходството си при таблетите както през четвъртото тримесечие, по този начин и през цялата година, завършвайки 2021-а с доставени 19,1 милиона iPad, макар че това съставлява спад от 17% по отношение на 2020 година ”, разяснява.

Amazon и Samsung заемат второ и трето място надлежно с 10,9 милиона (23,9%) и 7,9 милиона броя (13,4%) като основни снабдители на Android таблети. И двете компании записват относително едва търсене през празничния сезон, в съпоставяне със същия интервал на 2020 година

На четвърта и пета позиция са Microsoft (3,9%) и Lenovo (3%). Самата Microsoft не основава типичен таблети, а устройства „ 2 в 1 ”, които могат да се употребяват и като таблети. Въпреки това растежът от 11% е доказателство, че компанията усилва вложенията си в марката Surface, която става все по-популярна.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР