Apple признаха нещо, което много притежатели на iPhone подозираха от

...
Apple признаха нещо, което много притежатели на iPhone подозираха от
Коментари Харесай

Apple приза: Да, забавяме скоростта на старите модели iPhone

Apple признаха нещо, което доста притежатели на iPhone подозираха отдавна – компанията съзнателно забавя скоростта на показване на старите си модели самартфони.

В изказване, на което не ставаме очевидци постоянно, американският софтуерен колос показва, че употребява софтуерните ъпдейти на iPhone с цел да ограничи скоростта на показване на по-старите модели iPhone.

Според компанията това е предварителна защита за отбягване на проблеми с батерията при по-старите телефони, предава CNN.

Анализатори и гневни консуматори оповестяват, че през последните дни, ъпдейтите на операционната система предизвикат закъснение при по-старите iPhonе смарт телефони. Някои допускат, че Apple прави това с цел да накара потребителите да закупят нови телефони.

Според компанията обаче, тези ъпдейти са нужни, защото старите литиево-йонни акумулатори губят качествата си във времето, което може да аргументи неочаквани изключвания на телефона.

От Apple показват, че софтуерните обновявания за моделите iPhone 6, iPhone 6S, iPhone SE и iPhone 7 са създадени по този начин, че да „ смекчават” изразходването на сила в пиковите моменти, като по този метод предотвратяват изненадващите изключвания на телефоните и удължават живота на батериите им.

Ъпдейтите обаче водят и до разочароваща скорост на представянето.

Дорон Майерсдофт, изпълнителен шеф ма стартъпа за акумулатори StoreDot, разяснява, че това „ смекчаване” значи, че телефоните пренареждат постъпващите команди, по този начин, че те да не се обработват редом.

“Неизбежният резултат от това ще бъде закъснение на междинното време за реакция от страна на системата”, изяснява специалистът.

Apple декларират, че ще продължат да употребяват тази тактика и в бъдещето, в това число за новите си артикули.

„ Нашата цел е да осигурим най-хубавото преживяване за потребителите, което включва цялата продуктивност и удължение на живота на техните устройства”, показват от Apple.

Признанието на американската компания обаче не се приема добре от редица консуматори, които обмислят дали да не се трансферират към съперниците от Samsung.

„ След като Apple признаха, че забавят старите iPhone-и, аз признавам, че евентуално няма да си купя нов iPhone, показва консуматор в Twitter.

Източник: Profit.bg.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР