Apple прие технологията за разпознаване на лица Face ID с

...
Apple прие технологията за разпознаване на лица Face ID с
Коментари Харесай

Отключвате своя iPhone с Face ID, докато носите маска

Apple одобри технологията за различаване на лица Face ID с iPhone X през 2017 година, само че тази технология се оказва непрактично решение на фона на продължаващата пандемия, защото постоянно не съумява да отключи телефона, когато носите маска, което изисква да въведете паролата с цел да употребявате вашия iPhone.

С iOS 14.5 обаче Apple се пробва да улесни нещата за притежателите на iPhone с Face ID. Базираният в Купертино механически колос пусна бета версията на iOS 14.5, която се предлага с функционалност, която Ви разрешава да отключите своя iPhone с Face ID, когато носите маска, при изискване обаче, че притежавате Apple Watch.

Тази функционалност се назовава „ Отключване с Apple Watch “ и е сходна на Smart Lock на Android, защото отключва Вашия iPhone с Face ID, когато вашият Apple Watch е покрай Вашия iPhone. Но имайте поради, че Face ID би трябвало да открие маска, с цел да работи това, а Apple Watch би трябвало да е на китката Ви. Умният часовник също би трябвало да бъде предпазен с ключова дума и отключен.

 Отключвате своя iPhone с Face ID, до момента в който носите маска

Ако всички тези условия са изпълнени, ще получите уведомление за противоположна връзка на Вашия Apple Watch, когато вашият iPhone с Face ID бъде отключен. Трябва да се означи, че най-новите оферти от Apple не включват в комплекта 20W зарядно устройство .

Въпреки това, заслужава да се спомене, че функционалността „ Отключване с Apple Watch “ отключва единствено вашия iPhone и не работи при покупки в App Store и iTunes, което значи, че въпреки всичко ще би трябвало да въведете паролата за засвидетелствуване, в случай че носите маска.

В допълнение към „ Отключване с Apple Watch “, iOS 14.5 бета поддържа серията Xbox X и контролерите PlayStation 5 DualSense. Той също по този начин дава опция за поддръжка на двойна SIM карта 5G, както и поддръжка на AirPlay 2 за Apple Fitness +.

По-важното е, че iOS 14.5 бета идва с контролите за бистрота на следенето на приложения, които Ви разрешават да предотвратите следенето на Вашите дейности в приложенията и уебсайтовете на други компании.
 Отключвате своя iPhone с Face ID, до момента в който носите маска

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР