Apple придоби базирания в Лос Анджелис стартъп Mira, който произвежда

...
Apple придоби базирания в Лос Анджелис стартъп Mira, който произвежда
Коментари Харесай

Apple погълна компанията Mira – производител на AR хедсети за военните

Apple закупи основания в Лос Анджелис стартъп Mira, който създава хедсети с добавена действителност за други компании и американската войска. Информацията оповестява The Verge, като се базира на свои добре осведомени източници.

Новината излиза ден, откакто Apple разгласи първите си AR/VR очила с виртуална действителност Vision Pro с много солената цена от 3499 $. Не е известно какъв брой е коствала на производителя на iPhone покупката на Mira, която преди този момент съумя да набере финансиране от към 17 млн. $. Според тези данни някогашният основен дизайнер на Apple, Джони Айв, от известно време работи с Mira.

В формалния коментар на Apple по въпроса не се разкриват никакви детайлности по отношение на договорката с Mira.

„ От време на време Apple купува дребни софтуерни компании и по принцип не обсъждаме нашите цели и проекти “, се споделя в изказването на Apple.

Също по този начин не е известно дали партньорството на Mira с армията ще продължи, откакто компанията се поеме от Apple.

Известно е, че Mira има подписан контракт с американските военновъздушни сили, както и настоящ контракт за 702 351 $ с американските военноморски сили. Договорът с военновъздушните сили включва потреблението на хедсета Mira Prism Pro за образование на военните водачи за взаимоотношение с другите видове съоръжение. Mira има контракт и с Nintendo, която употребява AR хедсетите на стартъпа в тематичните си паркове в Япония и Universal Studios в Лос Анджелис.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР