Apple премина границата от 3 трлн. долара в рамките на

...
Apple премина границата от 3 трлн. долара в рамките на
Коментари Харесай

Apple достигна 3 трлн. долара пазарна оценка

Apple мина границата от 3 трлн. $ в границите на търговията в понеделник, въпреки че по-късно още веднъж падна под прага. Технологичният колос счупи бариерата за първи път в историята на Съединени американски щати при цена от 182,86 $ за акция.

Стойността на компанията се увеличи с 2,5% и при затварянето на тържищата една акция се разменяше за 182,01 $. Това достижение е по-скоро алегорично, само че демонстрира, че вложителите остават оптимистични за скъпите бумаги на Apple и способността им да нарастват, написа CNBC.

В рамките на по-малко от 4 години производителят на iPhone утрои цената си, а анализаторите виждат още пространство за напредък.

Apple сподели годишен растеж във всичките си продуктови категории при резултатите за четвъртото тримесечие, като приходите са се нараснали с 29% на годишна база. Въпреки че iPhone към момента е най-големият мотор на продажбите, бизнесът с услугите е повишен с 25,6% за година и е обезпечил повече от 18 милиарда $ доходи през тримесечието.

През декември Кейти Хюбърти от Morgan Stanley разяснява, че чака приходите на App Store на Apple да задминат прогнозите на банката за тримесечието и Apple да достави 83 млн. единици през декемврийското тримесечие, с 3 млн. повече от предстоящото.

Компанията продаде 27 млн. чифта от най-новия си модел слушалки AirPods през празничните дни, което докара до 20% годишен растеж за бизнеса с аксесоари през тримесечието, показва анализаторът Мин-Чи Куо от TFI Asset Management Limited.

Според Даниел Айвс от Wedbush марката е в „ повратен миг “, само че има още пространство за напредък, изключително откакто Айвс прави оценка бизнеса с услугите на Apple на 1,5 трлн. $.

Инвеститорите на собствен ред се обръщат към Apple като несъмнено леговище на фона на пазарната неустановеност поради мощния баланс и големия паричен поток на софтуерния колос, който той употребява за вложение в нови артикули, назад изкупуване на акции и връщане на капитала на акционерите посредством дивиденти.

През август 2018 година Apple стана първата компания с оценка, задминаваща 1 трлн. $. Две години по-късно към този момент струваше 2 трлн. $. През декември акциите дълго се държаха на ръба на 3 трлн. $.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР