Apple представи редица нови функции на 16 май, които ще

...
Apple представи редица нови функции на 16 май, които ще
Коментари Харесай

Apple въвежда гласова функция за хора с увреждания

Apple показа редица нови функционалности на 16 май, които ще подобрят достъпността за хора с двигателни, когнитивни, зрителни или слухови увреждания. Функцията Personal Voice е основана особено за хора, които имат усложнен диалект.

Потребителите могат да създават глас, който прилича техния личен с тази новаторска функционалност – по този метод потребителите могат по-лесно да се свържат с околните си.

Потребителите четат поредност от текстови команди на глас на своя iPhone или iPad за към 15 минути, с цел да изградят своя персонален глас. Потребителите могат да вкарат определеното от тях известие, което след това претърпява вокализация благодарение на техния неповторим глас, употребявайки функционалността Live Speech.

За да резервира поверителността и сигурността, Apple споделя на потребителите, че функционалността употребява машинно образование.

Помощен достъп и усъвършенствана функционалност

Apple пуска съкратени версии на главните си стратегии посредством функционалност, наречена Assistive Access, в допълнение към функционалността Personal Voice. Като прави прекарванията и приложенията по-прости, тази функционалност се пробва да помогне на хората с когнитивни разстройства.

Новата алтернатива за разкриване посредством функционалността Magnifier, която е предопределена да помогне на потребителите, които са слепи или имат повредено зрение, е друго удивително усъвършенстване. Потребителите могат да насочат камерата на устройството към действителни физически предмети с текстови етикети, като да вземем за пример багра за коса. iPhone или iPad ще прочетат етикетите на глас, до момента в който потребителят движи устройството си по етикета, позволявайки гладко взаимоотношение.

Подобрения за потребителите на Mac

Apple също разкри редица други усъвършенствания в достъпността за потребителите на Mac. Хората, които са глухи или имат повреден слух, ще могат да свържат своите слухови апарати Made for iPhone към Mac. Apple също по този начин прибавя по-прост метод за смяна на размера на текста в приложения за Mac, в това число Finder, Messages, Mail, Calendar и Notes.

Предстоящите усъвършенствания също ще ви разрешат да поставяте на пауза GIF файлове в Messages и Safari, да позволите на Siri да приказва с друга скорост и да употребявате гласов надзор, с цел да чуете фонетични оферти, до момента в който редактирате текст. Съществуващите функционалности за досегаемост от Apple, като Live Captions, Voice Over, Door Detection и други, се основават на тези нови усъвършенствания.

Широката гама от нови функционалности за досегаемост на Apple акцентира непрекъснатата отдаденост на компанията към разнообразието и подсигурява, че нейните артикули могат да се употребяват от хора с разнообразни потребности. Apple продължава да дава опция и да усъвършенства живота на хората с увреждания посредством потребление на технологии. По-късно тази година се чака тези разработки да бъдат предоставени, може би като част от iOS 17, в допълнение утвърждавайки статуса на Apple като пионер в нововъведенията за досегаемост.

„ Достъпността е част от всичко, което вършим в Apple “, споделя в изказване Сара Херлингер, старши шеф на Apple за световна политика и начинания за досегаемост. „ Тези революционни функционалности са проектирани с противоположна връзка от разнообразни хора с увреждания, с цел да оказват помощ на потребителите да се свързват между тях по нови способи “.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР