Apple представи новия iPhone 15, който идва в четири версии

...
Apple представи новия iPhone 15, който идва в четири версии
Коментари Харесай

Apple насочва iPhone към устойчивото бъдеще

Apple показа новия iPhone 15, който идва в четири версии – iPhone 15, 15 Plus, 15 Pro и 15 Pro Max. Компанията предстоящо споделя, че това е най-хубавата версия на iPhone до момента и изключително Pro версиите ще са недостижими за конкуренцията. Доколко това е по този начин, ще си проличи когато двата модела са на пазара и се изправят в директна борба с другите устройства.

Измежду многото хвалби на Apple за качествата на новите смартфониобачепроличава и друга наклонност. Тя може и да се окаже по-важна от фактически многото старания, които компанията е хвърлила по новото потомство на смарт телефона, с цел да го отличи от конкуренцията. А тя е поемането на устройствата по пътя на трайността и устойчивостта.

Това е колорит, който за момента остава на назад във времето около надпреварата какъв брой по-добри са процесорите и камерите на новите iPhone-и. Но в действителност по-важното е новата посока на развиване, която Apple споделя още първоначално: „ iPhone 15 Pro е изработен, с цел да устои във времето “.

Снимка: Apple

Новият корпус и способ на сглобяването му има и друго преимущество. Той е по-лесен за поправяне. Специално задният стъклен панел ще може да се сменя много по-бързо и елементарно – още една част от тактиката на Apple за по-дълготраен смарт телефон. Някои от съставените елементи на iPhone към този момент могат да се ремонтират по-лесно още от предишното потомство. Това е прозорлив ход от страна на Apple, защото скоро и в Европейския съюз ще има такива условия за по-лесно поправяне на техниката.

Снимка: Apple
Все повече преработване
Четирите модела на iPhone 15 употребяват и доста повече рециклирани материали. 100% от алуминия в субструктурата е рециклиран. Същото важи и за кобалта в батерията. Освен това 100% от материалите за магнитите също са рециклирани. 100% и от златото в USB-C конектора също е рециклирано. В смарт телефоните няма живак, PVC или берилий. Над 99% от опаковката е от екологични фибри, а през 2025 година Apple ще отстрани изцяло всякаква форма на пластмаса от опаковките.

Целта на компанията е до 2030 година целият развой от създаването, през производството, доставката и даже обслужването и потреблението на всичките ѝ артикули, да е въглеродно безпристрастен. Това значи да е с нулеви нездравословни излъчвания. За задачата компанията употребява освен от ден на ден рециклирани материали, само че и зелена сила за целия развой, като същото важи и за производителите и доставчиците, с които работи.

Устойчивостта ще засегне и аксесоарите на Apple. Компанията разгласи, че към този момент няма да употребява кожа за направата им и няма да предлага такива артикули и аксесоари. Вместо това ще размени кожата с нов материал, който назовава FineWoven. Той е мек и грациозен, споделя компанията, като е направен от 68% рециклирано наличие и е с доста по-ниски въглеродни излъчвания от производството на кожа. Самият материал ще прилича мек велур на досег.
USB-C за всички
Друга значима смяна в метода на Apple е отводът от личния порт Lightning. Той беше неразделна част от iPhone години наред, само че към този момент отива в историята и бива сменен от надалеч по-популярния USB-C. Официално Apple не споделя за какво, само че повода да премине към USB-C е условието на Европейския съюз от края на идната година всички нови смарт телефони да употребяват един и същи порт за зареждане на батериите си. За подобен беше определен USB-C поради своите механически преимущества и поради обстоятелството, че към този момент по този начин или другояче е употребен всеобщо от (почти) всички производители.

Всъщност и Apple го употребява за iPad и MacBook. Само iPhone беше финален „ мохикан “ и оставаше с Lightning. Сега това се трансформира и отсега нататък всички нови модели на смарт телефона ще са с USB-C. Така с един и същи кабел потребителите ще могат да зареждат всичките си Apple устройства, в това число и AirPods 2 Pro, които ще получат нов кейс, който е съчетаем с врата.

Решението на Apple е предстоящо, като по този начин ще може да продължи да предлага iPhone в границите на Европейския съюз без проблеми. По подигравка или не, ходът евентуално ще докара и до неочакван растеж на изхвърлени остарели зарядни и кабели с Lightning, тъй като новите iPhone-и не идват с такива, а старите към този момент няма да са съвместими. Apple предлага преходник, който може да се купи в допълнение, само че по този начин или другояче е неизбежно притежателите на по-стари iPhone-и последователно да преминат към новите стандарти, което значи и изхвърляне на много остарели зарядни, най-малко за прочут интервал от време.

И въпреки всичко, компанията и Европейски Съюз гледат дълготрайно. Очакванията са, че с течение на времето всички тези старания ще дадат резултат и хората освен ще могат да употребяват своя iPhone по-дълго и по-пълноценно, само че и по доста по-екологичен метод.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР