Apple представи новата версия на мобилната платформа iOS. Това стана

Apple представи новата версия на мобилната платформа iOS. Това стана ...

Apple представи iOS 15 с множество новости


Apple представи новата версия на мобилната платформа iOS. Това стана по време на годишната конференция WWDC на компанията, която тази година се проведе онлайн. iOS 15 идва с доста новости, като Apple е преработила голяма част от функциите на платформата.

iOS 15 въвежда и новата функция Focus. Чрез нея потребителите могат да избират приоритетни приложения, от които да получават известия докато режимът е активен, а останалите ще бъдат скрити. Идеята е така потребителят да се разсейва по-малко по време на важна работа. Останалите известия ще са достъпни в списък, а ако става дума за чат приложение, изпращачът ще получава автоматичен отговор, че потребителят в момента е зает.

Apple е преработила и известията в iOS. Дизайнът им е по-различен, като ще показва снимки на потребителите, които са изпратили съобщение например. Има повече опции за настройка на часове за показване на известия от определени приложения. Операционната система може автоматично да определя кои известия са с приоритет на базата на предишните взаимодействия на потребителя с приложенията.

Източник: vesti.bg