Apple представи дългоочаквания си нов продукт - хедсетът за смесена

...
Apple представи дългоочаквания си нов продукт - хедсетът за смесена
Коментари Харесай

Apple встъпва в бъдещето с новите си очила за смесена реалност Vision Pro за близо 6400 лв.

Apple показа дълго чакания си нов артикул - хедсетът за смесена действителност Apple Vision Pro, който се смята за най-очакваният хардуерен артикул на компанията от появяването на iPad през 2010 година насам.

Приспособлението " безпроблемно съчетава " виртуална действителност с добавена действителност, която наслагва цифрови изображения върху действителния свят. Продуктът наподобява на скиорски очила и ще коства 3 499 $ (≈ 6 384,63 лв), като ще бъде пуснат на американския пазар при започване на идната година. Към момента не са посочени дефинитивни дати или цени за други райони.

Цената му е доста по-висока от тази на конкурентните очила за виртуална действителност на Meta - Quest, които костват единствено 449 $. Apple признава, че не чака хедсетът да е най-продаваната им стока при стартирането му, само че с него дават " началото на едно пътешестване " към това, което компанията назовава " пространствени компютри ". Гигантът предвижда, че един ден те ще станат толкоз значими, колкото персоналните компютри и мобилните телефони.

" Очила за ски "

Визуално Apple Vision Pro наподобява друго от други сходни артикули на пазара и по-скоро припомня на чифт скиорски очила, в сравнение с устройство за виртуална действителност. Веднага след оповестяването им в обществените мрежи се появиха и смешки по техен адрес, като някой показват, че това евентуално са " най-скъпите скиорски очила в миналото ".

The Apple Vision Pro is just Dale Earnhardt Sr.`s bubble goggles but you can`t even see the air with them.
— nascarcasm (@nascarcasm)
Те действат на метода на разширената действителност, известна още и като смесена действителност. Чрез нея се наслагват виртуални обекти в света към нас, като действителността към нас се смесва с нещата, които гледаме виртуално през екран.

Очаква се потребителите на Apple Vision Pro да имат достъп до разнообразни приложения, като ще могат да гледат филми на тях и даже да пишат текстове и документи.

В своята презентация основният изпълнителен шеф на Apple Тим Кук съобщи, че очилата разрешават на потребителите да " виждат, чуват и взаимодействат с цифрово наличие, както във вашето физическо пространство ". Управлението им ще се реализира благодарение на композиция от ръце, очи и глас, като да вземем за пример потупване с пръсти за избор или тракване с пръсти, с цел да превъртите.

Устройството разполага и с " 3D камерата ", с която потребителите ще могат да вършат " пространствени фотоси ".

" Apple Vision Pro ще промени метода, по който поддържаме връзка, сътрудничим, работим и се любуваме на заниманията ", счита Кук.

Компанията съпостави устройството с нов тв приемник, система за тон, мощен преносим компютър и подпора в едно. Акциите на Apple доближиха рекорден връх преди известието, като се покачиха с повече от 2% до 184,91 $ и надминаха предходния връх, подложен през януари 2022 година

Очаква се приходите на Apple да спаднат с 2% през настоящата фискална година, която завършва през септември, а множеството анализатори чакат колосът да продаде единствено към 200 хиляди броя Vision Pro през първата година. Въпреки това Уолстрийт се надява, че в границите на пет години устройството ще се трансформира в стабилен принос към приходите на Apple, като има капацитета един ден да се трансформира в най-значимата компютърна платформа след стартирането на iPhone.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР