Apple предизвика голямо вълнение през 2016 г., когато реши да

...
Apple предизвика голямо вълнение през 2016 г., когато реши да
Коментари Харесай

Проблемът с дизайна на iPhone, който Apple се мъчи да реши

Apple провокира огромно неспокойствие през 2016 година, когато реши да се отърве от аудиожака в iPhone, а по-късно и през 2017 година, съобщавайки, че iPhone X ще има виртуален главен бутон. Компанията от Купертино отстрани толкоз външни елементи по iPhone, че по него не остана съвсем нищо.

Тя към този момент доста понижи размера на панела (границата сред екрана и рамката на телефона) в най-новия си iPhone X, създавайки съвсем напълно екран от край до край. Но даже и при него към момента има дребен разрез, където стои горният високоговорител на телефона, както и камерата и датчиците, нужни за лицевото различаване, което скоро ще забележим и в другите артикули на Apple.

Дизайнът съвсем без панел се трансформира в наклонност в промишлеността, като водещият съперник Samsung също създава смарт телефони с сходен тип. И защото всички нови приложения за iPhone би трябвало да подхождат на този дизайн на екрана, прорезът евентуално ще остане.

" Нещата, които да махат, се изчерпват ", отбелязва Джийн Мънстър, умел софтуерен анализатор и ръководещ сътрудник в Loup Ventures.

 Идва ли краят на iPhone X през 2018 година?
Идва ли краят на най-скъпия iPhone през 2018 година?

Юбилейният модел е прекомерно безценен и не се търси изключително

Най-вероятният сюжет е Apple да продължи да свива панела си " милиметър по милиметър ", тъй че по този начин че актуалните датчици и камерата да продължат да действат, счита Марк Ролстън, съосновател на проектантската консултантска компания Argodesign.

" Те биха могли да създадат (камерата) дупка, която плува вътре в самия екран, и да го направи малко по-магически, само че (потребителите) желаят камерата. Ние желаеме селфита, тъй че камерата постоянно ще бъде там ", изяснява Ролстън.

Други компании се пробваха да решат казуса с дизайна, експериментирайки с слагането на предните камери. Наскоро излезлият Doogee Mix 4 дава опция за прекарване от край до край, като премествате екрана над камерата. Vivo Apex има скенер, който се уголемява до върха на телефона.

Тайната на същинското преоткриване на дизайна на екрана може да се окаже в самия екран.

Apple към този момент опитва с безконтактни жестове и извити екрани. Ако детекторите за придвижване са вградени в екрана, ще се понижи потребността от място в рамката за датчици. Компанията към момента опитва по какъв начин да инсталира електронните си съставни елементи под самия екран. Слуховете, че Apple се готви да създава от ден на ден от частите си, като лични MicroLED екрани, раздрусаха вложителите и конкуренцията.

 Apple работи по сгъваем iPhone
Apple работи по сгъваем iPhone

Новината пристигна от Bank of America

Водещите производители на смарт телефони Samsung, Huawei, LG, Oppo, Lenovo и ZTE са в луда конкуренция за основаването на първия сгъваем телефон, а конкуренцията на Apple разполага с всички нужни патенти. За да се бори с тях, компанията от Купертино не може да разчита единствено на настоящите си вериги за доставки.

" Показателно е, че са изстискали колкото се може повече нововъведения от сегашните вериги за доставка ", споделя Ролстън.

Samsung към този момент сподели с MicroLED тв приемника си " Стената ", че технологията може да се употребява за основаването на безрамково прекарване. Ако Apple продължава да развива своя MicroLED технология, в бъдеще може да я употребява за основаването на дизайн без разрез на по-малко устройство като iPhone.

Ходът на компанията към безжично зареждане с новия Apple AirPower, за който се приказва, че ще започва през 2018 година, може да повлияе на бъдещия дизайн на iPhone по този начин, както при прекосяването към безжични слушалки. Например може да се махне кабелния порт за зареждане, въпреки че съгласно някои това ще затрудни ремонта на устройствата, защото даже най-основните ремонти ще изискват свързването на iPhone към външен компютър.

Войната на Apple против бутоните

 Една от огромните нововъведения в iPhone X е неналичието на главен бутон
Източник:

Една от огромните нововъведения в iPhone X е неналичието на главен бутон

Липсващият главен бутон на iPhone X подсказва още за бъдещия дизайн на смарт телефона: продължителна война против бутоните.

" Apple към момента се стреми да се отърве от колкото се може повече бутони ", твърди софтуерният публицист Джейсън Снел, който следи от близко компанията. Според него страничните бутони на iPhone могат да станат изцяло виртуални като главния, само че още не е ясно коя технология ще пристигна с премахването им.

Но има и други евентуални изгоди. " Колкото по-малко бутони или портове има от външната страна на устройството, толкоз по-голяма независимост да трансформира технологията от вътрешната страна ще има компанията ", отбелязва Снел. Премахването на жака за слушалки в iPhone 7 да вземем за пример отвори място за по-голяма батерия.

 Apple работи по нова жестова технология за iPhone
Apple работи по нова жестова технология за iPhone

Компанията готви и закривен екран

Съобщенията, че Apple работи върху закривен екран, ръководен с жестове, демонстрират, че бъдещето на iPhone може да не изисква съставни елементи, основани на допиране. " Ето накъде се насочват - да продадат на потребителите екран, който могат да държат ", споделя Ролстън.

Но размишлявайки върху възходящите промени, може да пропуснем нещо по-важно: защото портативните и домашните устройства стават все по-ключови за метода, по който използваме телефоните си, дизайнът на самия телефон може да става все по-маловажен. " Ще има по-малко значение (компанията) да продължи да прави нововъведения по самия телефон ", счита Ролстън.

С потайна компания като Apple е мъчно да се каже какъв брой покрай реализация е технологията, нужна да се направи устройство, което напълно да бъде екран. " Те ще създадат промени в нещата, които считаме, че e задължителнo да имаме през днешния ден, когато технологията напредва оттатък ", твърди Мънстър.

 Apple ще пусне двойно по-евтин от iPhone X модел
Apple ще пусне двойно по-евтин от iPhone X модел

С 6,1-инчов LCD екран и сходен дизайн

През 2018 година Apple евентуално ще показа 3 нови телефона, които сходно на iPhone X ще разполагат с " цялостен екран ", най-малък разрез и система с TrueDepth Camera. Те евентуално ще бъдат показани през септември.

Но даже дребни промени в дизайна могат да бъдат добра вест за вложителите. " В година, когато виждате усъвършенствания като по-голям екран, е по-вероятно да видите по-близо до 8% растеж ", планува Мънстър.

Което значи, че представянето на акциите на Apple, сходно на нововъведенията в дизайна, ще бъде възходящо. " Финансовото влияние е, че това ще усили темпа на напредък, само че няма да е скок ", твърди специалистът.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР