Apple потвърди, че е премахнала приложения от руската социална мрежа

...
Apple потвърди, че е премахнала приложения от руската социална мрежа
Коментари Харесай

Apple премахва руската социална мрежа VKontakte от App Store

Apple удостовери, че е премахнала приложения от съветската обществена мрежа VKontakte (наричана още VK) от своя магазин за приложения, App store . Тази мярка беше подхваната след новите английски наказания, подхванати против съветски организации и персони, като възмездие за референдумите за анексиране, проведени в четири района на Украйна от Москва.

Компанията твърди, че съблюдава икономическите наказания, наложени от Обединеното кралство. Ако приложението, еквивалентно на Фейсбук в Русия, продължи да работи, то към този момент не е налично на никое място за евакуиране в магазина за приложения , показва le monde. Потребителите на VK, еквивалента на Фейсбук в Русия, ще могат да продължат да употребяват своите приложения, в случай че към този момент ги имат на своя iPhone. Те обаче няма да могат да изтеглят нови или да правят актуализации. Потребителите на VK на Android не са наранени, защото приложенията на съветската компания към момента са налични в Play Store на Гугъл.

Лондон разгласи нови наказания против 92 съветски формирания в понеделник в отговор на, които Киев и неговите западни съдружници дефинираха за " противозаконни ", проведени от Русия в четири района на Украйна, напълно или отчасти следени от Москва. VK е преобладаващо преобладаващ в Русия. През 2019, съгласно Global Web Index, VKontakte е употребен от 83% от съветските интернет консуматори, надалеч пред своите американски съперници.

Социалната мрежа е учредена през 2006 от руснака Павел Дуров, който дълги години показва своята самостоятелност от властта. Приложението мина през 2014 под контрола на, олигарх, непосредствен до Кремъл, след което беше закупено от петролната компания Газпром през 2021, група, следена от страната. Това беше Владимир Кириенко, който пое управлението, наследник на директния помощник на Владимир Путин, Сергей Кириенко, заместник-директор на администрацията на съветския президент.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР