Apple постигна рекордни продажби през второто тримесечиеИнтересът към таблетите рязко

...
Apple постигна рекордни продажби през второто тримесечиеИнтересът към таблетите рязко
Коментари Харесай

Ренесанс на пазара за таблети в пандемията

Apple реализира рекордни продажби през второто тримесечие

Интересът към таблетите внезапно се повиши при прехода към отдалечена работа и учене
(снимка: CC0 Public Domain)

Доставките на таблети бележат растеж през второто тримесечие на годината, съгласно разбор на Canalys. Продажбите в световен мащаб са се нараснали с 27% на годишна база и възлизат на 37,5 млн. броя.

В последните няколко години търсенето на таблети беше едва. Но в интервала април-юни 2020 година, на фона на всеобщия преход към отдалечена работа и учене, поради пандемията, обстановката внезапно се промени. Търсенето на таблети пораства както от страна на крайните консуматори, по този начин и от бизнеса.

Нещо повече, магазините за търговия на дребно и телеком операторите подтикват покупките на таблети, като оферират отстъпки и преференциални проекти за достъп до интернет, означават анализаторите от Canalys.

Всички водещи производители на таблети демонстрират впечатляваща динамичност на продажбите през второто тримесечие. Лидерът Apple усилва доставките на iPad с близо 20%, превишавайки 14 млн. броя, което е рекордно достижение за второ тримесечие.

Samsung резервира втората позиция с продажби в размер на 7 млн. броя, бележейки растеж от съвсем 40% на годишна база.

Huawei финишира трети с резултат от 4,77 млн. броя и 12,7% дял от международния пазар. Година по-рано китайският производител достави 3,3 млн. таблета за същия интервали и имаше дял от 11,1%. Особенно впечатляващ е растежът на компанията в Западна Европа, а в световен мащаб нарастването е 45%.

В челната петица попадат още Amazon и Lenovo, които реализират растежи надлежно от 37,1% и 52,9%, доставяйки 3,2 млн. и 2,8 млн. таблета през тримесечието. Двете компании управляват надлежно 8,4% и 7,5% от световния пазар на таблети.

В интервала април-юни 2020 година пазарът на таблети претърпя подем на фона на нарасналото търсене на устройства за отдалечена работа и образование, разяснява обстановката анализатор от Canalys.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР