Apple планира да увеличи дела на продуктите си, произвеждани в

...
Apple планира да увеличи дела на продуктите си, произвеждани в
Коментари Харесай

Apple ще произвежда 25% от продуктите си в Индия

Apple възнамерява да усили каузи на продуктите си, създавани в Индия, до 25%. Това заяви Ройтерс, базирайки се на изказване на министъра на търговията на Индия от 23 януари.

Като акцентира, че доста огромни компании са избрали обещаващия индийски пазар, Пиюш Гоял съобщи: " Apple е още една история на триумфа. Те към този момент създават 5-7% от продуктите си в Индия. Ако не се неистина, те желаят да усилят този дял до 25%. Най-новите им модели бяха пуснати на пазара в Индия. "

Министър Гоял не посочи периодите, в които Apple има намерение да осъществя тези цели.

Тенденцията за евакуиране на производството от Китай в изискванията на забавяща се стопанска система и възходящо напрежение е изключително мощна в последно време. Индия, както и Виетнам и Тайван, са измежду страните, в които огромните ИТ корпорации реалокират своето китайско произвеждане. Според индийския министър на електрониката и осведомителните технологии износът на Apple единствено за Индия е възлизал на 1 милиард $ през декември. Apple започва производството си в Индия през 2017 година, като избра за реализатори Wistron и Foxconn. Междувременно Foxconn има намерение да усили четири пъти броя на служащите в завода си за произвеждане на iPhone в Индия през идващите две години. JP Morgan счита, че до 2025 година 25% от продуктите на Apple ще се създават отвън Китай. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР