Apple планира да представи своя вътрешен Wi-Fi чип с iPhone

...
Apple планира да представи своя вътрешен Wi-Fi чип с iPhone
Коментари Харесай

iPhone ще има собствен Wi-Fi 7 чип на фона на още проблеми с 5G модема на Apple

Apple възнамерява да показа своя вътрешен Wi-Fi чип с iPhone 17 Pro. Поне това оповестява анализаторът на Haitong Securities Джеф Пу. Според него през 2025 година Apple възнамерява да внедри своя вътрешен Wi-Fi 7 чип в серията iPhone 17 Pro. Освен това до 2026 година всички модели iPhone 18 ще употребяват личния Wi-Fi чип на Apple.

Този отчет удостоверява написаното от Bloomberg по-рано тази година

Apple създава персонализиран Bluetooth и Wi-Fi чип за изданието през 2025 година По това време обявата сподели, че даже Apple да възнамерява да направи тази смяна, Broadcom, която сега доставя този чип, ще продължи да изпраща на Apple други съставни елементи. Като радиочестотни чипове и един, който обработва безжично зареждане. Bloomberg има вяра, че Apple ще направи този преход малко по малко, като вкара своя персонализиран Bluetooth и Wi-Fi чип на своите телефони от по-висок клас. Чак по-късно ще премине към останалата част от линията.

Интересното е, че този отчет идва след няколко други истории, че проектите на Apple да създаде собствен личен 5G модем са били злополука. Тъй като компанията не може да си разреши да показа клетъчен чип, който не работи толкоз добре, колкото този на Qualcomm, Apple избутва своя вътрешен модем за по-късно през това десетилетие.

Пу не загатва, че iPhone 17 Pro ще има интегриран Bluetooth + Wi-Fi, само че евентуално ще е по този начин.

Освен това в този отчет има и несъгласия. Пу споделя, че Mediatek ще достави Apple Wi-Fi 6 чипове за iPad през 2024 година Минг-Чи Куо, различен потвърден анализатор на Apple, сподели:

Що се отнася до пазарните клюки, че MediaTek е получила поръчки за Wi-Fi чипове за Apple iPad, те не са правилни. Настоящите Wi-Fi поръчки към MediaTek от Apple са основно за устройства с по-ниски Wi-Fi спецификации и изискват потребление на приставки (напр. Apple TV или други периферни устройства).

И те са с доставки през 2025 или 2026 година

Ще би трябвало да изчакаме тези артикули да бъдат публично показани. Все отново е забавно да забележим прекосяването на Apple към лични чипове за идния iPhone 17 Pro. Както и вероятното разгръщане на MediaTek във веригата за доставки на Купертино.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР