Apple планира да добави поддръжка за RCS стандарта в iOS

...
Apple планира да добави поддръжка за RCS стандарта в iOS
Коментари Харесай

Apple най-накрая въвежда RCS на iPhone

Apple възнамерява да добави поддръжка за RCS стандарта в iOS през идната година, заяви производителят на iPhone в четвъртък в огромно превръщане, което ще позволи необятно публикувания проблем със съвместимостта на текстовите известия сред iPhone и смарт телефони с Android, безпокойствие, което визира милиони по света, известно разговорно като страха от „ зеления балон “.

Критиците настояват, че през годините дълготрайното отвращение на Apple да поддържа RCS увековечи фрагментацията в екосистемите за известия, засягайки изключително потребителите на Android. Позицията на Apple, постоянно обсъждана като поддържане на изключителност на екосистемата, провокира спор в софтуерната общественост по отношение на оперативната съгласуемост и удобството на потребителите.

Е, не повече. В ненадейно известие през днешния ден, Apple сподели, че също има вяра, че „ RCS Universal Profile ще предложи по-добра оперативна съгласуемост в съпоставяне със SMS или MMS “. Компанията, която възнамерява да пусне поддръжката идната година, добави: „ Това ще работи дружно с iMessage, който ще продължи да бъде най-хубавото и най-сигурното преживяване за известия за потребителите на Apple. “

Следва огромният поврат Многократното искане на Гугъл – и публичен напън върху – Apple да добави поддръжка за RCS към iPhone. „ Хората говореха за „ зелени мехурчета “ като проблем с Android “, написа в Туитър Хироши Локхаймър, старши вицепрезидент в Гугъл предходната година, имайки поради образното разграничаване, което се вижда, когато известие се изпрати от консуматор на Android до iPhone, където се появява в зелен балон.

„ Ние не желаеме от Apple да направи iMessage наличен за Android. Ние молим Apple да поддържа индустриалния стандарт за съвременни известия (RCS) в iMessage, тъкмо както поддържат по-старите SMS / MMS стандарти. Като не включва RCS, Apple възпира промишлеността и попречва потребителското преживяване освен за потребителите на Android, само че и за техните лични клиенти ", написа той в Twitter.

Apple също не го направи беше свенлив по отношение на чувството си за RCS. В отговор на питане по отношение на проектите на Apple да одобри RCS, шефът на Apple Тим Кук сподели на човек: „ Купете на майка си iPhone. “

Rich Communication Services или RCS е груповото изпитание на редица играчи в промишлеността да зареждат обичайните SMS с съвременни функционалности като по-богати текстове и криптиране от край до край. Гугъл, Samsung и редица други компании, в това число телекомуникационни оператори, пуснаха поддръжка за RCS на над 800 милиона консуматори по целия свят през последните години.

Още следва.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР