Apple ще пусне актуализация на iPhone 12 във Франция, след като продажбите са спрени заради нивата на радиация

...
Apple планира да актуализира софтуера iPhone12 за потребители във Франция,
Коментари Харесай

Apple планира да актуализира софтуера iPhone12 за потребители във Франция, след като регулаторите на страната наредиха пауза на продажбите на модела 2020 поради опасения за радиация.

„Ще издадем софтуерна актуализация за потребителите във Франция, за да се приспособим към протокола, използван от френските регулатори. Очакваме с нетърпение iPhone 12 да продължи да се предлага във Франция“, каза говорител на Apple (AAPL) пред CNN в петък.

Националната честотна агенция на Франция, ANFR, нареди във вторник незабавно изтегляне на iPhone 12 от френския пазар, заявявайки, че надвишава европейските ограничения за излагане на радиация. ANFR също постанови, че за iPhone 12s, който вече се използва, Apple трябва да приеме „всички необходими коригиращи мерки, за да приведе телефоните в съответствие възможно най-скоро“ или ще трябва да изтегли устройствата.

Apple каза пред CNN в петък, че спирането на продажбите е свързано „със специфичен протокол за тестване, използван от френските регулатори, а не с опасения за безопасността“.

„Откакто беше представен през 2020 г., iPhone 12 е сертифициран и признат като отговарящ или надвишаващ всички приложими разпоредби и стандарти за SAR по целия свят“, каза Apple.

SAR е мярка за скоростта на поглъщане на енергия от тялото от източника, който се измерва, според френския регулатор. Но експертите и регулаторите обикновено казват да не се притеснявате.

„След дискусии и както беше поискано от ANFR, Apple ме увери, че ще пусне актуализация за iPhone 12 през следващите няколко дни“, френският министър на цифровата икономика Жан-Ноел Баро публикува на X, известен преди като Twitter, петък.

Френският регулатор се готви да тества бързо тази актуализация, „която в крайна сметка ще приведе модела в съответствие с европейските стандарти, прилагани във Франция“ и впоследствие ще позволи на Apple да възобнови продажбите, добави той.

Спирането на продажбите дойде в същия ден, когато Apple представи iPhone 15 и iPhone 15 Pro, най-новите си итерации на емблематичния продукт, на годишното си основно събитие в Калифорния.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР