Apple патентова два варианта за закриване на дисплея на Mac,

...
Apple патентова два варианта за закриване на дисплея на Mac,
Коментари Харесай

Apple патентова два варианта на закриване на дисплея на Mac за скриване на екрана от любопитните очи

Apple патентова два разновидността за закриване на екрана на Mac, за прикриване на екрана от външните наблюдаващи. По този метод компанията има намерение да се бори против нападателите, които научават пароли и по-късно крадат устройства и деактивират отбраната им.

Ако имате паролата можете да нулирате тази за Apple ID на жертвата от настройките, даже в случай че Face ID или Touch ID са задействани. Това разрешава на атакуващия да употребява Apple Pay, да изпраща заплащания в брой на Apple и да реализира достъп до банкови приложения, като употребява съхранените в iCloud Keychain пароли.

„ Ние съчувстваме на потребителите, които са претърпели това, и одобряваме доста съществено всички офанзиви против нашите клиенти, без значение какъв брой редки са те. Ще продължим да подобряваме средствата за отбрана, с цел да подсигуряваме сигурността на потребителските сметки “ — написа Apple.

Компанията не дава никакви детайлности по отношение на идващите стъпки, които е подготвена да предприеме за възстановяване на сигурността. Въпреки това съществуват признаци, че Apple търси хардуерно решение.

Съвременните екрани на Apple устройствата обезпечават ъгъл на видимост от 170°, което улеснява непознатите да видят какво се случва на екрана на iPhone, iPad или Mac.

Първият патент на Apple изисква особено покритие на екрана, което лимитира излъчването на светлина в една посока. Потребителите пред екрана ще могат да изпитат цялостното качество на изображението и оптималната бляскавост. Въпреки това, за феновете под лек ъгъл вляво или вдясно от централната позиция, дисплеят ще бъде по-тъмен или евентуално мъгляв.

Във втория патент компанията разказва развой, който ще разреши на потребителя в действително време да контролира ъгъла на гледане на екрана на Mac. Собственикът на устройството ще може да управлява поляризацията на екрана благодарение на набор от регулируеми щори, които дейно лимитират видимостта от страничните ъгли на преглед и усилват поверителността. Патентът разказва, по какъв начин течнокристалният детайл може да се употребява за ограничение на видимостта на избрани цветове, когато потребителят стои отвън центъра пред екрана.

Автор на MacRumors счита, че е малко евентуално тези технологии да бъдат на процедура внедрени в който и да е от продуктите на компанията, само че патентите демонстрират мисленето на Apple за това, по какъв начин да се оправи с опасенията за поверителността, когато потребителите употребяват устройствата си на публични места.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР