Apple отново е въвлечена в съдебни разправии заради забавяне на

...
Коментари Харесай

Съдят Apple за умишлено забавяне на iPhone


Apple още веднъж е въвлечена в правосъдни разправии поради закъснение на работата на iPhone
(снимка: CC0 Public Domain)

Б ританският деятел Джъстин Гатман, профилиран в отбраната на правата на потребителите, заведе дело против Apple в локалния апелативен арбитражен съд по конкуренцията .

Ищецът твърди, че американската компания съзнателно е забавила по-старите версии на iPhone и е съкратила времето за изтощение на батерията посредством актуализация на софтуерната платформа iOS.

Според източници от Острова, деятелят е завел дело от името на 25 милиона английски притежатели на разнообразни модели iPhone, които са наранени от този проблем. Искът е за iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6S, iPhone 6S Plus, iPhone SE, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8, iPhone 8 Plus и iPhone X, а общата сума възлиза на £769 милиона (около $929 милиона).

Става въпрос за актуализацията на iOS, която беше пусната през 2017 година В описанието ѝ пишеше, че удължава живота на батерията. Въпреки това, след инсталирането, притежателите на по-стари модели iPhone видяха понижаване на скоростта на устройството, по-бързо изтощение на батерията и други проблеми.
още по темата
Според потребителите, Apple съзнателно забавя по-старите iPhone смарт телефони, с цел да ги насърчи да купуват нови устройства.

Това не е първият път, в който е заведено сходно дело против Apple. През 2017 година американската компания призна, че съзнателно е забавила по-старите айфони, с цел да предотврати неочакваното им изключване, като означи, че животът на смарт телефоните в никакъв случай не е бил съзнателно съкращаван.

Преди това Apple заплати $113 милиона в Аризона и $500 милиона в Калифорния като отплата на потребителите в Съединени американски щати за сходни проблеми.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР