Apple отмени усилията си да създаде електрическа кола, тъй като

...
Apple отмени усилията си да създаде електрическа кола, тъй като
Коментари Харесай

Apple отменя таен проект за електрическа кола, за да се съсредоточи върху AI

Apple анулира напъните си да сътвори електрическа кола, защото се насочва към фокусиране на финансирането на научните проучвания върху генеративния изкуствен интелект, съгласно човек, осведомен с въпроса.

Известен като „ Проект Титан “, планът за електрическо транспортно средство на Apple беше образец за опитите му да диверсифицира оттатък хитовия си артикул, iPhone, който към момента съставлява към половината от световните му продажби.

Десетилетните старания за основаване на артикул, който да се конкурира с сходни на Tesla и Rivian, в никакъв случай не са били публично доказани от Apple, а представител на компанията отхвърли коментар. Новината, която беше обявена на чиновниците във вторник, беше обявена за първи път от Bloomberg.

Отмяната идва, защото промишлеността за електрически автомобили се забави през последните месеци. През януари Tesla предизвести, че слабото търсене, високите лихвени проценти и засилващата се конкуренция ще доведат до по-бавни темпове на напредък на продажбите през таз...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР