Apple отчете впечатляващ напредък през 2019 г., поскъпвайки със 101%

...
Apple отчете впечатляващ напредък през 2019 г., поскъпвайки със 101%
Коментари Харесай

Накъде ще тръгнат акциите на Apple?

Apple регистрира впечатляващ прогрес през 2019 година, поскъпвайки със 101% през последните 12 месеца. Някои може да мислят, че Apple няма накъде повече да пораства, поради на рекордната й пазарна капитализация от над 1 трилион $, написа Infostock.bg.

Анализаторите на Wedbush Даниел Айвс и Стрекър Бек още веднъж потвърдиха рейтинга си за " мощни покупки ". Те плануват 12-месечен ценови таргет от 350 $ за акциите (близо 15% повече по отношение на актуалните нива).

Въпреки че тези планирани цифри може да не съответстват с облагите на Apple през 2019 година, те към момента са впечатляващи за компания с подобен растеж. Ако Айвс и Бак са прави, тогава въпреки всичко акциите на Apple си заслужава да бъдат купени през 2020-та година съгласно специалистите.

Специалистите от InvestorPlace показват две аргументи, заради които акциите на Apple ще са подобаващи през 2020г.

Силата на магазина за приложения добре синхронизира с продажбите на iPhone, 5G катализатор

Айвс и Бек показват приноса на Apple App за триумфа на компанията и предвижда това да се случи и през 2020 година От Apple оповестиха, че разноските на клиентите в App Store са 1.42 милиарда $ по време на празниците. Това в последна сметка води до 16% нарастване по отношение на миналата година. Според анализаторите на Wedbush, тази цифра придобива в допълнение значение, когато вземете поради впечатляващите продажби на AirPods, които съгласно тях са доста повече от плануваните 56 милиона продадени AirPod устройства.

" Вярваме че този бизнес ще генерира към 60 милиарда $ през 2021-ва година и оценката му ще е сред 500 и 650 милиарда $. Ръстът в бизнеса на услугите с сред 13 и 17% на Apple остава като главен мотор за компанията, в миг когато компанията се насочва към 5G суперцикъла, който стартира към този момент да се прави оценка вярно от Уолстрийт ", разясняват анализаторите.

Всичко това предхожда идния отчет за облагите на Apple на 28-ми януари, откакто пазарът затвори. Ако оценката от Wedbush се окаже точна, това може да докара до обилни краткосрочни облаги. Комбинирайте това с базисната дълготрайна теза на Apple за въздействието на 5G-технологиите и неговия бизнес с услуги и е ясно, че акциите на Apple към момента имат бъдеще и накъде да порастват през идващите години.

Но това не е единствената причина специалистите да бъдат оптимисти по отношение на AAPL тази година.

Облекчаване на напрежението сред Съединени американски щати и Китай в комерсиалната война

Изглежда, че компанията се възвръща от въздействието на комерсиалната война сред Съединени американски щати и Китай. Този спор повлия на доста акции през 2019 година.

Apple доближи рекордни максимуми на 9-ти януари, откакто се появиха вести, че " доставките на iPhone в Китай скочиха с повече от 18% през декември. " Нарастващата мощ на Apple в Китай се отразява в допълнение и на обстоятелството, че доставките на мобилни телефони там са понижени с 6.2%., до момента в който известността и закупуването на артикули на Apple се усилват.

Прогнози за акциите на Apple през 2020 година

Ще ви отнеме малко повече време, с цел да си изясните изцяло какво е бъдещето за акциите на Apple. Разпространението на 5G мрежата може да бъде доста по-бавно, в сравнение с се очакваше. Но, както показва сътрудникът на InvestorPlace.com Томас Нийл в бележката на Wedbush, компанията има доста повече какво да предложи.

Цената на акциите на Apple може да не нарасне сигурно още веднъж тази година, само че към момента има доста аргументи да бъдете оптимисти. Ако търсите благонадежден залог в несигурни времена, специалистите поучават Apple да бъде водеща компания в листата ви. /money.bg

*Материалът е с аналитично наличие и не е съвет за покупка или продажба на борсата.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР