Apple отчете по-високи от очакваните на Уолстрийт приходи и печалба

...
Apple отчете по-високи от очакваните на Уолстрийт приходи и печалба
Коментари Харесай

Приходите на Apple се увеличиха с над 12%

Apple регистрира по-високи от предстоящите на Уолстрийт доходи и облага за четвъртото тримесечие на финансовата 2017 година, вследствие на нарасналите продажби на смарт телефони.

В интервала юли-септември приходите на ИТ корпорацията от Купертино възлизат на 52,58 милиарда $, което е с 12,2% повече на годишна база. Анкетираните от Reuters анализатори чакаха доходи в размер на 50,7 милиарда $.

Чистата облага на Apple за тримесечието се е покачила от 9,01 млрд.долара, или 1,67 $ на акция, до 10,71 млрд.долара, или 2,07 $ на акция. Пазарните анализатори предвидиха облага от 1,87 $ на акция.

За първи път от седем тримесечия насам нарастват сумарните доходи на Apple в Голям Китай (Китай, Хонконг и Тайван) – компанията регистрира там растеж от 12% до 9,8 милиарда $.

„ Приключваме чудесно финансовата 2017 година, с рекордни доходи през четвъртото тримесечие, растеж спрямо предходната година за всички наши категории артикули и най-хубавото тримесечие в историята на услугите ни”, разяснява доволният CEO на Apple – Тим Кук.

Продажбите на iPhone, в частност, са се нараснали с 3% през тримесечието, достигайки 46,7 млн. броя, до момента в който анализаторите чакаха 46,4 млн. броя. Приходите от смарт телефони бележат растеж от 2%, а междинната продажна цена на устройство е била 618 $.

В интервала юли-септември Apple е продала 10,3 млн. таблета iPad, което е с 11% повече на годишна база. Приходите от този бизнес са се покачили с 14% до 4,8 милиарда $. Apple е продала също 5,4 млн. компютъра на обща стойност 7,2 милиарда $, бележейки растежи надлежно от 10% и 25% на годишна база.

Най-голям растеж обаче компанията записва при услугите – магазина за приложения App Store, платежната система Apple Pay и други, както и при артикули като Apple TV, Apple Watch, Beats, iPod и аксесоари, където растежите са 34% и 36%, а приходите – надлежно 8,5 милиарда $ и 3,2 милиарда $.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР