Apple официално откри първия си магазин за продажба на дребно

...
Apple официално откри първия си магазин за продажба на дребно
Коментари Харесай

Ето защо Apple смята, че Индия може да бъде нейният нов дом

Apple публично откри първия си магазин за продажба на дребно в Индия – в Bandra Kurla Complex (BKC) в Мумбай.

Стотици клиенти съумяха да прегледат магазина на Apple скоро след откриването му.

„ В Apple нашите клиенти са в центъра на всичко, което вършим, и екипите ни са разчувствани да отпразнуват този прелестен миг дружно с тях, до момента в който откриваме първия си магазин на дребно в Индия. Apple BKC е отражение на оживената просвета на Мумбай и сплотява най-хубавото от Apple в красиво, приветливо пространство.

каза в изказване Диърдър О’Брайън, старши вицепрезидент на Apple за търговията на дребно

Разрастващият се пазар на Apple в Индия

От 2016 година насам Apple, ръководена от Тим Кук, се концентрира върху разширението на пазара в Индия. С появяването на два магазина на дребно, единият от които ще бъде открит в Делхи на следващия ден се чака продажбите в страната да се усилят. През 2020 година в Индия беше пуснат и онлайн магазин на Apple.

Според CNBC корпоративните документи демонстрират, че продажбите на Apple са били на стойност към 4 милиарда $ през фискалната 2022 година в Индия. Съобщава се, че продажбите на Apple в Индия са се нараснали с 50% през миналата година до 31 март, достигайки близо 6 милиарда $.

Индия също по този начин може да бъде съществена дестинация за произвеждане на iPhone, защото веригите за доставки се изместват от Китай. Понастоящем съвсем всички iPhone-и се сглобяват в Китай. Според отчети Apple има намерение да създава 25 % всички създадени iPhone в Индия. Всъщност Apple стартира да сглобява своя iPhone 14 в Индия предходната година.

Индийският пазар би могъл да извлече огромна изгода от това, изключително тъй като може да направи iPhone по-достъпен за индийците. Понастоящем телефоните с Android преобладават на индийския пазар. По данни на Counterpoint Research китайският Xiaomi господства на индийския пазар във връзка с доставените бройки смарт телефони през предходната година, следвана от Samsung, Vivo, Realme и Oppo.

С появяването на двата магазина и усилването на индустриалната тактика Индия предлага преуспяващ пазар за растежа на Apple. Същевременно това ще спомогне за стимулиране на индийската стопанска система.

Най-устойчивият магазин в света

Наскоро откритият Apple BKC също е уникален магазин във връзка с архитектурата и устойчивостта. Привличащият вниманието дизайн и „ нулевата взаимозависимост “ от изкопаеми горива отличават този магазин от останалите. Компанията е приложила голям брой устойчиви ограничения за понижаване на въглеродния отпечатък на този търговски обект.

Екстериорът е направен от стъкло, а таванът е изработен от ръчно направени дървени блокове.

Дървеният таван основава заслон над магазина. Apple твърди, че за задачата са употребявани 1000 триъгълни плочки, като всяка плочка е направена от 408 части дървен материал. За да се придаде на магазина неповторимата му геометрия, в Делхи са съединени близо 450 000 обособени дървени детайла.

Освен това комерсиалният обект разполага със лични слънчеви панели за стабилно ползване на сила. Освен това интервенциите на Apple BKC са въглеродно неутрални и работят напълно с възобновима сила.

„ Apple BKC е планиран по този начин, че да бъде един от най-енергийно ефикасните обекти Apple Store в света. “

се споделя в изказването за пресата
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР