Apple обяви финансовите си резултати за първото тримесечие след затварянето

...
Коментари Харесай

Apple ще инвестира 430 млрд. в САЩ за пет години

Apple разгласи финансовите си резултати за първото тримесечие след затварянето на тържищата в Съединени американски щати. Приходите на американската софтуерна компания слагат връх от 89.6 милиарда $ за първите три месеца от годината, което е нарастване с над 31 милиарда или 54% по отношение на предходната година.

" Нарастваме с двуцифрен ритъм във всяка една продуктова категория " разгласи Лука Маестри, финансов шеф на Apple след доклада пред вложителите. " Бележим върхове при Mac, при услугите, продажби на iPhone за първото тримесечие, за портативни устройства (таблети) и при аксесоарите ", сподели още той.

Продажбите на Apple са постоянни във всички райони по света съгласно финансовия шеф. " Поставихме нови върхове за тримесечието във всеки географски сегмент с растеж от най-малко 35% във всеки един от тях. Приходите от артикули са рекордни за първите три месеца - 72.7 милиарда $, което е с 62% повече спрямо миналата година. "

Чистата облага на компанията е 23.5 милиарда $, като пораства с помощта на рекордните доходи от най-продавания артикул на Apple, iPhone, който генерира доходи от 48 милиарда $ (ръст с 66% спрямо предходната година) с помощта на новите модели.

На фона на положителните резултати изпълнителния шеф на компанията, Тим Кук, съобщи, че Apple ще влага 450 милиарда $ в американската стопанска система през идващите пет години - в сътрудници, снабдители, обучение и инфраструктура. Целта на компанията е да сътвори над 20 хиляди работни места в страната, като в това време развие по-добра инфраструктура за произвеждане на локално равнище. Предишният 5-годишен проект, заложен през 2018 година, беше за 350 милиарда $.

" Инвестициите ще поддържат американските нововъведения и ще доведат до стопански изгоди във всеки щат, в това число нов кампус в Северна Каролина, основаване на работни места за вложения в новаторски области като силициевото инженерство и 5G технологиите " добави Тим Кук
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР