Apple обяви, че очаква между 89 и 93 млрд. долара

...
Apple обяви, че очаква между 89 и 93 млрд. долара
Коментари Харесай

Apple предупреди, че продажбите през празничния сезон ще са под очакванията на Уолстрийт

Apple разгласи, че чака сред 89 и 93 милиарда $ доходи за първото фискално тримесечие, което приключва през декември

Увеличаване
Преглед на оригинала Смаляване
Още по тематиката
Разочароваха ли фирмите от IT бранша

Моторите на пазарния взрив - акциите на софтуерните колоси, започнаха леко да позагасват, откакто регистрираха спорно финансово тримесечие
2 ное 2018
Apple с рекордни доходи за тримесечието

Ако растежът продължава, Apple е на прага да стане първата американска компания с пазарна капитализация над 1 трлн. $
1 авг 2018
Apple реализира рекордни доходи и цена на акциите

За последното тримесечие компанията е продала 46.7 млн. броя iPhone
4 ное 2017
Apple с рекордни доходи за тримесечието

Тим Кук желае да удвои приходите през идващите 4 години
1 фев 2017
Свободните парични средства на Apple са достигнали рекордните 247 милиарда $
1 фев 2017
Apple надмина упованията на Уолстрийт

Технологичният колос обаче регистрира през второто тримесечие непроменени доходи и по-слаба облага по отношение на същия интервал миналата година
24 юли 2013 Apple предизвести, че основните продажби през идните празници евентуално ще пропуснат упованията на Уолстрийт, които съгласно основния изпълнителен шеф на софтуерния колос Тим Кук ще се дължат на по-слабото показване на нововъзникващите пазари. Разочароващата прогноза на най-скъпата по пазарна капитализация компания в света за малко изпрати акциите й със 7% надолу и изтри 70 милиарда $ от оценката й в четвъртък, написа Reuters. Все отново в края на търговията те възвърнаха цената си и даже завършиха с покачване. В петък обаче цената се намали с над 6% поради терзанията на вложителите и книжата завършиха седмицата на 206.6 $.

Неблагоприятна наклонност

Вземете годишен цифров абонамент
и получете в допълнение три месеца бонус Ниските упования на Кук за продажбите задълбочи паниките като цяло за фирмите в софтуерния бранш, още повече откакто Amazon и Alphabet, компанията майка на Гугъл, не реализираха задачите си.

Apple разгласи, че чака сред 89 и 93 милиарда $ доходи за първото фискално тримесечие на финансовата 2019 година, което приключва през декември. Средната стойност, възлизаща на 91 милиарда $, е под упованията на Уолстрийт от 93 милиарда $, съгласно данните на Refinitiv.

Кук сподели, че " вижда някои макроикономически недостатъци на някои от нововъзникващите пазари ", в това число Бразилия, Индия, Русия и Турция. Ръководители на компанията оповестиха също, че Apple към този момент няма да разгласява информация за продажбите на iPhone, iPad, MacBook и компютрите Mac, което вероятно би могло да докара до бъдещо понижаване на цената на акциите, защото тези данни дълги години са били знак за триумф. Това ще направи невероятно и изчисляването на междинната продажна цена на телефоните.

Apple разгласи обаче, че ще стартира да дава данни за продажбите за своите услуги, което е значим индикатор за абонаментните компании. Инвеститорите реагираха негативно на това.

" Обикновено, когато фирмите спрат да регистрират сходни индикатори, значи те са на път да се извърнат. Това не е добре за Apple ", сподели анализаторът Уолтър Пийсик от BTIG Research.

Резултатите

За тримесечието, завършващо през септември, Аpple има доходи в размер на 62.9 милиарда $ и облага за акция от 2.91 $, надхвърляйки упованията от 61.5 милиарда $ и 2.79 $. През четвъртото фискално тримесечие компанията от Купертино е продала 46.9 млн. броя iPhone, което съгласно FactSet е под упованията на анализаторите за 47.5 млн. броя. Средната продажна цена на устройството е била 793 $, което е много над прогнозите на анализаторите от 750.78 $.

" Групата таксува близо 800 $ на телефон, и до момента в който това оказва помощ да се покачват приходите макар непроменения размер на продажбите, би трябвало да се замислим какво ще се случи, в случай че стартира спад на продажбите ", разяснява Джордж Салмон, анализатор в Hargreaves Lansdown.

За фискалната 2018 година, завършила през септември, Apple разгласи доходи от 265.6 милиарда $ и облага за акция от 11.91 $, надхвърляйки упованията на анализаторите за 264 милиарда $ и 11.79 $.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР